Connect with us
Atentat în sudul Turciei, după ce cel puţin doi oameni au fost ucişi şi alţi 16 au fost răniţi într-o explozie produsă joi.

Externe

Atentat în sudul Turciei. Cel puțin doi oameni au fost uciși

Atentat în sudul Turciei, după ce cel puţin doi oameni au fost ucişi şi alţi 16 au fost răniţi într-o explozie produsă joi.

UPDATE: Atacul cu bombă în care au fost ucişi pe 24 noiembrei doi oameni în oraşul turc Adana a fost comis, probabil, de către militanţi PKK, a declarat ministrul turc al Muncii, Mehmet Muezzinoglu, citat de Reuters.

El a precizat că 21 de oameni au fost răniţi, cinci dintre ei grav.

Incidentul a avut loc în parcarea unei clădiri guvernamentale din oraşul Adana, din sudul ţării, au anunţat autorităţile citate de Associated Press.

Guvernatorul de Adana, Mahmut Demirtas, a declarat pentru agenţia de presă Anadolu că deflagraţia a avut în apropiere de intrarea în biroul său. Acesta a sugerat că ar fi fost un atac sinucigaş comis de o femeie. Publicația Hurriyet scrie că a fost vorba de un atentat cu o maşină-capcană.

Mai multe maşini din parcare au luat foc, iar clădirea guvernamentală a fost avariată, după explozie.

Minisrul pentru afaceri UE spune că acest atentat în sudul Turciei ar fi fost un atac terorist

Și ministrul pentru afaceri UE, Omer Celik, a afirmat pe contul său de Twitter că explozia produsă în faţa biroului guvernatorului din Adana a fost un atac terorist.


“Teroarea condamnabilă continuă să vizeze poporul nostru”, a spus Celik. “Ne vom continua lupta împotriva terorismului până la sfârşit, în numele umanităţii”, a adăugat el.

În Turcia, în ultimul an, au existat numeroase atacuri sinucigașe, în care au murit zeci de oameni.

Citește și: Ce spune Dalai Lama despre alegerea lui Donald Trump ca președinte

Pe 28 iunie, un atac terorist pe aeroportul Atatuk din Instanbul, Turcia a ingrozit întreaga Europa. 41 de oameni au murit și 239 de persoane au fost ranite.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top