Atentat sinucigaș în Yemen. Cel puțin 49 de militari au fost uciși

18.12.2016
Atentat sinucigaș în Yemen. Cel puțin 49 de militari au fost uciși

Atentat sinucigaș în Yemen. Un atacator sinucigaş a ucis duminică cel puţin 49 de militari şi a rănit alţi aproximativ 50 în portul yemenit Aden.

Militarii stăteau la coadă să-şi primească solda, în apropierea unei baze militare. Sinucigașul s-a amestecat printre ei. Incidentul a avut loc la baza al-Solban din cartierul Al-Arish, a declarat un oficial.

Acest atac are loc după ce în urmă cu opt zile a fost comis un carnagiu asemănător. Aceeaşi bază a fost vizată pe 10 decembrie într-un atac, revendicat de Statul Islamic. Atunci, 48 de militari au fost uciși.
Atentat sinucigaș în Yemen. Cel puțin 49 de militari au fost uciși
Pe 29 august, un atac sinucigaş, revendicat de Statul Islamic, s-a soldat cu cel puţin 71 de morţi la un centru de recrutare al armatei.

Atentat sinucigaș în Yemen. În ultimele luni, mai multe atentate s-au soldat cu zeci de morți

Adenul se află sub controlul diverselor facţiuni loiale Guvernului recunoscut internaţional al preşedintelui Abdrabbuh Mansour Hadi. Acestea luptă împotriva rebelilor şiiţi huthi şi aliaţilor acestora, care au cucerit capitala yemenită Sanaa în 2014, iar ulterior porţiuni vaste din nord-vestul Yemenului.

Atentat in Yemen: Cel putin 45 de morti si peste 60 de raniti
Statul Islamic şi Al-Qaida au profitat de pe urma conflictului. Astfel, şi-au consolidat prezenţa în sudul ţării, iar Statul Islamic a încercat în ultimii ani să înlocuiască Al-Qaida ca organizaţie dominantă în regiune.