Connect with us
Atentatul din Berlin a costat 180.000 de euro

Externe

Atentatul din Berlin a costat 180.000 de euro? Declarațiile unui colaborator ISIS

Atentatul din Berlin ar fi costat 180.000 de euro sau poate chiar mai mult, scrie ziarul german Bild. Un bărbat a fost reținut săptămâna trecută sub acuzația de terorism.

Bărbatul acuzat că finanțează terorismul a declarat polițiștilor că a propus organizației ISIS să provoace mai multe atentate contra sumei de 180.000 de euro. Sirianul luat pe sus de polițiștii berlinezi, ajutați de forțele speciale din vestul țării, a plănuit mai multe atentate în Europa.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru „finanțarea terorismului”, o infracțiune pasibilă cu 10 ani de închisoare.

Parchetul din Sarrebruck neagă informațiile publicate de Bild și susține că nu există dovezi concrete că sirianul pregătise atacuri cu camioane. Acesta a intrat în Germania la sfârșitul anului 2014, ca refugiat. El se lăuda că ține legătura cu un alt sirian. Îl cunoștea pentru capacitatea de a obține bani rapid pentru finanțarea acțiunilor ISIS. Cei doi au folosit serviciul de mesagerie criptată Telegram.

Atentatele se pregătesc cu sute de mii de euro

Suspectul ceruse 180.000 de euro pentru furnizarea și pregătirea mai multor camioane pline cu explozibili cu care să intre în oameni. Acesta plănuia să omoare persoane de altă religie decât cea musulmană, notează news.ro.

Suspectul a evaluat prețul unui camion la 22.500 de euro și intenționa să umple vehiculul cu aproximativ 500 de kilograme de explozibili. Atacurile cu camioane-capcană erau pregătite pentru țări ca Germania, Belgia, Franța și Olanda.

CITEȘTE ȘI: Atentat Berlin – Un camion a intrat în mulţime la un târg de Crăciun- VIDEO

Reamintim că pe 20 decembrie 2016, un camion a intrat în mulțimea aflată într-o piață de Crăciun din Berlin. 12 persoane au murit și alte zeci au fost rănite.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top