Connect with us
Barack Obama avertizează asupra riscului ascensiunii ideologiilor "naţionaliste" şi "tribaliste"

Externe

Barack Obama avertizează asupra riscului ascensiunii ideologiilor „naţionaliste” şi „tribaliste”

Preşedintele în funcţie al Statelor Unite, Barack Obama, a declarat că nu se simte responsabil pentru rezultatul scrutinului prezidenţial, câştigat de Donald Trump, sau pentru acţiunile preşedintelui-ales, însă a atras atenţia asupra riscului ascensiunii tendinţelor „naţionaliste” şi „tribaliste”.

Întrebat la o conferinţă de presă desfăşurată în Grecia alături de premierul Alexis Tsipras dacă se simte în vreun fel responsabil de rezultatul scrutinului preizdenţial din Statele Unite, Obama a afirmat: „Încă nu mă simt responsabil de ceea ce face ori spune preşedintele-ales. Dar am o responsabilitate în calitatea de preşedinte al Statelor Unite pentru a asigura şi a facilita o tranziţie bună a puterii”.

Preşedintele în funcţie al SUA a refuzat să asocieze victoria lui Donald Trump cu ascensiunea partidelor conservatoare şi de extremă-dreapta, însă a atras atenţia asupra riscului naţionalismului şi xenofobiei, scrie Mediafax.

„Cred, independent de vreun scrutin sau mişcare doctrinară, că va trebui să ne ferim de ascensiunea formelor pure de naţionalism, de ideologiile privind identitatea etnică sau de tribalism”, a subliniat Barack Obama, citat de NBC News, conform Mediafax.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top