Connect with us
Atentat în LONDRA! 7 morți și 50 de răniți. Bilanțul victimelor

Externe

Atentat în LONDRA! 7 morți și 50 de răniți. Bilanțul victimelor

Bilanțul victimelor din Londra. O camionetă albă a intrat într-o mulțume de oamnei de pe celebrul London Brigde.  Doua atacuri și au dus din nou Londra în teroare.

ACTUALIZARE, 19:04 – 21 de răniți sunt în stare critică.

ACTUALIZARE, 13:07 – Un român a filmat totul. VIDEO șocant de la atentatul din Londra.

ACTUALIZARE, 12:15 – Încă o persoana a murit în urma atacului din Londra. Bilanțul victimelor a fost actualizat la 7 morți și peste 50 de răniți.

ACTUALIZARE 12:00 Şapte persoane au fost ucise în atacul de la Londra, în care trei suspecţi au fost împuşcaţi mortal de poliţie, au anunţat duminică forţele de ordine britanice, relatează BBC News.

ACTUALIZARE 10:00 La ora aceasta, în Downing Street ar trebui să fie în plină desfăşurare şedinţa celulei de criză condusă de premierul Theresa May. E vorba despre comitetul COBRA – cel care ia decizii în chestiuni de securitate naţională.

Londra este din nou sub teroare de aseară. Teroriştii au lovit încă o dată capitala Marii Britanii, la nici trei luni de la atentatul de la Westminster Bridge. Seara trecută două atacuri avut loc pe London Bridge şi la Borough Market. În doar opt minute, o zonă cunoscută pentru relaxare şi distracţie a devenit un câmp al morţii. Şase oameni şi-au pierdut viaţa şi 48 au ajuns la spital cu răni sau traume după momentele cumplite prin care au trecut. Trei terorişti au fost împuşcaţi mortal.

De precizat, Londra este sub alertă teroristă de două luni, după atacul de pe Podul Westminster. Nivelul este 4 din 5 şi e de aşteptat ca după discuţiile de astăzi din celula de criză acesta să fie sporit.

Nu există încă o revendicare individuală sau din partea vreunei grupări teroriste. Aşteptăm răspunsuri la toate acestea de la premierul Theresa May. De precizat, şefa guvernului britanic nu se afla în capitală în momentul atacului, ea era în provincie în campanie electorală, pentru că peste patru zile sunt alegeri parlamentare în Regatul Unit.

ACTUALIZARE 9:45 Parisul anunţă că doi cetăţeni francezi se numără printre răniții de la Londra. Unul dintre ei este în stare gravă.

ACTUALIZARE 9:21 Primarul Londrei, Sadiq Khan, spune că peste 40 de persoane sunt rănite, unele fiind în stare gravă. Nivelul alertei teroriste rămâne la „sever” (4 dintr-o scară cu cinci trepte), nu va fi ridicat deocamdată la nivelul maximum.

„Șase oameni au fost ucişi, mai mult de 40 au fost răniţi şi au fost duşi la mai multe spitale din Londra, unii dintre ei sunt în stare critică. Serviciile de urgenţă din Londra au reacţionat eroic aseară. Ei i-au doborât pe terorişti şi i-au ajutat pe răniţi. Ca urmare a acţiunii lor, mai puţini oameni şi-au pierdut viaţa, iar unele răni sunt mai puţin grave decât ar fi putut fi”, a declarat primarul înainte de reuniunea COBRA de la Downing Street.

ACTUALIZARE 9:10 Partidul Conservator își suspendă campania electorală.

ACTUALIZARE 2.00. Un al treilea incident de securitate a avut loc în capitala Marii Britanii. Deocamdată, nu se știu amănunte. 

ACTUALIZARE 1.40. Poliția tratează incidentele ca fiind teroriste și caută trei suspecți, probabil înarmați, potrivit surselor Sky News. 

ACTUALIZARE 01.30. Poliția londoneză confirmă un al doilea incident. Este vorba de focuri de armă și înjunghieri într-o piață din zona Podului Londrei.

ACTUALIZARE 01.25. Un jurnalist de la The Spectator a postat pe Twitter o fotografie făcută pe Podul Londrei, în care apare o persoană căzută pe asfalt.

ACTUALIZARE, 01:22 – Puteți urmări imagini LIVE din LONDRA mai jos.

Actualizare, 01:16 – 3 tineri sunt înjunghiați în zona gâtului. Poliția va face declarații în scurt timp. Puteți afla noutățile despre atentatul din Londra de AICI.

Actualizare, 01:12 – Cristian Tudor Popescu comenteaza la DIGI24 LIVE. Atacatorii vor ca lumea să creadă că trebuie să trăiască în teroare.  

Este foarte puțin probabil să fie un accident”, a declarat, la Digi24, jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta a reamintit că, după atentatul de la Manchester, au existat avertismente conform cărora vor mai urma atacuri teroriste.

Actualizare, 01:09 – Cristian Tudor Popescu spune că este un asasinat în masă.

Actualizare, 01:07 – O persoană a intrat într-un restaurant și a înjunghiat două persoane.

Actualizare, 01:05 – Nu este foarte clar până în acest moment care este bilanțul victimelor al incidentului din Londra. Poliția încă nu a clasificat incidentul ca un atentat terorist. Este posbil să fie doar un accident.

Actualizare, 01:01 – Poliția le cere oamenilor să nu se apropie de zona securizată. 5 persoane au fost duse de urgență la spital, ale câteva ar fi fost înjunghiate.

Actualizare, 00:56 – Presa britanică vorbește din atac terorist, la doar cateva saptamani de la atentatul în care și-a pierdut viața o româncă. Unele surse spun ca unele persoane au fost înjunghiate.

Actualizare, 00:53 – Conform unor martori la fața locului au fost trase focuri de arma.

Atentatul din inima Londrei vine cu doar o zi înaintea concertului caritabil de strângere a fondurilor pentru atentatul din Manchester.

Actualizare, 00:50 – Atacatorul a fost prins de poliție

Incident la London Bridge: Un microbuz a lovit mai multe persoane

Un microbuz de culoare albă a lovit mai multe persoane în apropierea staţiei London Brigde, mai multe echipaje de poliţie şi salvare venind la faţa locului şi izolând zona, relatează BBC

Un martor a relatat că o camionetă albă a intrat într-un grup de 20 de oameni.

La volan s-ar fi aflat un bărbat, iar maşina mergea cu peste 80 de kilometri la oră.

Poliţia susţine că este vorba despre un incident serios şi 10 echipaje s-au deplasat la locul incidentului.

Alt martor a spus că au fost auzite şi focuri de armă.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top