Connect with us
Casa Regală a Marii Britanii Prințul Philip se retrage din viața publică

Externe

Casa Regală a Marii Britanii: Prințul Philip se retrage din viața publică

Casa Regală a Marii Britanii a făcut anunțul după ce a ținut pe jar opinia publică câteva ore bune. Prințul Philip se retrage definitiv din viața publică din toamna acestui an.

Philip se retrage

A fost mare agitație în dimineața asta în fața Palatului Buckingham, de unde jurnaliștii au transmis ore în șir imagini în direct. Site-urile de știri din Marea Britanie au scris despre o întâlnire de urgență la Palat fără să bănuiască informațiile pe care membrii Casei Regale le vor face publice.

Soțul Reginei Elisabeta a II-a se retrage definitiv din viața publică. Ducele de Edinburgh, în vârstă de 95 de ani „nu va mai lua parte la niciun angajament public din toamna acestui an”, anunță oficial Palatul Buckingham. Decizia a fost luată cu acordul Reginei Elisabeta.

Până în luna august, prințul Philip își va respecta toate angajamentele programate, dar va refuza alte invitații și proiecte. Philip este președinte sau membru a peste 780 de organizații, cele mai multe caritabile.

”Chiar dacă reuniuni cu întregul personal sunt convocate ocazional, modul în care s-a făcut acest lucru, în ultimul moment, este foarte neobişnuit şi sugerează că se va anunţa ceva major”, scrie presa britanică.

CITESTE SI: Regina Elisabeta a Angliei nu a participat la slujba de Crăciun pentru prima dată în ultimii 30 de ani

CITESTE SI: Ce a patit Regina Elisabeta? IMAGINILE SOCANTE INTERZISE IN MAREA BRITANIE

Regina Elisabeta, care a împlinit recent 91 de ani, a revenit la Londra după o perioadă petrecută în castelul său Windsor, la vest de capitala britanică. Soțul reginei își va sărbători cea de-a 96-a aniversare în luna iunie.

Sursa foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top