Connect with us
Sri Lanka a fost lovită de o serie de inundații catastrofale care au dus la moartea a cel puțin 150 de persoane, conform autorităților.

Externe

Catastrofă în Sri Lanka – Peste 150 de morți după inundații

Statul asiatic Sri Lanka este lovit de o serie de inundații catastrofale care au dus la o tragedie la nivel mondial. Peste 151 de persoane au murit, iar bilanțul este așteptat să crească, mai ales că sunt peste 100 de dispăruți, conform autorităților.

Guvernul din Sri Lanka a făcut apel la comunitatea internațională pentru acordarea de ajutor și a solicitat sprijin logistic și material Organizației Națiunilor Unite, ca urmare a acestei catastrofe.

Totodată, peste 100.000 de persoane au fost evacuate, iar circa 500.000 de oameni au avut de suferit, după ce 15 din cele 25 de districte ale statului au avut de suferit de pe urma inundațiilor.

Departamentul de Meteorologie a avertizat că precipitațiile vor continua și se așteaptă  vânturi puternice în următoarele 48 de ore ca urmare a depresiunii tropicale formate în Golful Bengal care ar putea afecta insula în cursul zilei de luni.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat acordarea unui ajutor de 175.000 de dolari pentru Sri Lanka.

Citește și: Un actor iubit din Dallas a murit!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top