Connect with us
Celulă de criză în Germania după un atentat la consulatul ţării în Afganistan

Externe

Celulă de criză în Germania după un atentat la consulatul ţării în Afganistan

Autorităţile din Germania sunt în alertă după ce aseară a avut loc un atentat la consulatul ţării din oraşul afgan Mazar-e Sharif. În urma atacului cu o maşină-capcană, două persoane au murit şi peste 60 au fost rănite. Maşina s-a izbit de zidul consulatului, în oraşul nordic din teritoriul afgan.

Printre răniţi se numără mai mulţi civili, iar o parte dintre aceştia sunt în stare critică. Atacul a fost imediat revendicat de talibani şi sunt o reacţie la raidurile aeriene ale aliaţilor NATO deasupra provinciei Kundoz.

Atentat la consulat

O bubuitură puternică s-a auzit aseară la consulatul german de la Mazar-e Sharif, în nordul statului afgan. Două persoane au murit şi altele au fost rănite, transmit agenţiile internaţionale de ştiri.

Explozia s-a soldat cu doi morți și peste 60 de răniți. Atentatul a fost comis de un atacator sinucigaș, scrie Reuters. Acesta conducea o mașină capcană cu care a intrat în zidul consulatului.

CITEȘTE ȘI: Atentat terorist în Nigeria. Cel puțin nouă oameni au murit

Jurnalistul Bilal Sarway a scris pe contul său de Twitter că cele două persoane care au decedat au murit pe loc, în urma impactului puternic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top