Connect with us
Consul al României în Republica Moldova, accidentat pe trecerea de pietoni de un polițist

Externe

Consul al României în Republica Moldova, accidentat pe trecerea de pietoni de un polițist

Un consul al României în Republica Moldova a fostaccidentat grav pe o trecere de pietoni de către un polițist. Ofiţerul de investigaţie de la Inspectoratul de Poliţie Făleşti a fugit de la locul accidentului, fiind prins ulterior şi reţinut.

Accidentul a avut loc pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Bălţi, miercuri seară, când poliţistul, care se deplasa cu viteză excesivă la volanul unei maşini Volkswagen Passat, a lovit un bărbat care traversa pe trecerea de pietoni.

Bărbatul accidentat – consul în cadrul Consulatului General al României de la Bălţi – a fost suferit traumatisme grave şi a fost transportat la Spitalul Clinic Municipal din Bălţi. În prezent, starea de sănătate a victimei este gravă, dar stabilă.

După comiterea accidentului, poliţistul a părăsit locul faptei şi, mai mult, şi-a convins un amic să-şi asume răspunderea pentru acest accident, mai scrie Deschide.md.

Pentru a asigura obiectivitatea urmăririi penale, dosarul privind accidentul a fost retras de către procurori din gestiunea poliţiei, investigaţiile demonstrînd că în momentul impactului autoturismul era condus de către ofiţer.

Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, procurorii aducându-i la cunoştinţă, vineri, învinuirea de „încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii (art.264 alin.(3) lit.a) Cod Penal) şi părăsirea locului accidentuli rutier (art.266 Cod penal)”.

Citește și: Accident pe Bulevardul Ghencea, din București. Trei persoane au fost rănite

Citește și: Vaslui: Accident în Strâmtura. Un bărbat a murit

De asemenea, procurorii vor cere judecătorului de instrucţie arestarea acestuia pentru 30 de zile. Pentru aceste infracţiuni, norma penală prevede închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani, relatează news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top