Connect with us
Cutremur mare în Grecia! Stare de alertă

Externe

Cutremur catastrofal în stațiunile din Turcia și Grecia. Care e starea turiștilor români

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6.7 a zguduit mai multe stațiuni turistice din zona Mării Egee (Turcia și Grecia). Doi oameni au murit, iar alte peste 200 de persoane au fost rănite în urma seismului, anunță oficiali din aceste state.

Epicentrul a fost la 10 kilometri sud de staţiunea Bodrum şi la 16 kilometri nord-est de Kos. Seismul a produs valuri seismice de mici dimensiuni. Imagini arată zone de pe insula Kos unde apa a adus crengi de copaci şi noroi. Puteți vedea imagini de la fața locului în videoclipul de mai jos!


De asemenea, în cartierul Gumbet, din Bodrum, mai multe magazine au fost avariate de tsunamiul de mici dimensiuni.

Primarul din Kos, George Kyritsis, a declarat că s-au înregistrat două decese şi mai mulţi răniţi. Victimele se aflau în clădiri vechi, care s-au prăbuşit. Autorităţile elene au trimis elicoptere pentru a transporta răniţii la spitale de pe insula Rhodos.

Oficialul a dat asigurări că armata şi serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă sunt mobilizate şi că, din cauza avariilor la port, feriboturile nu pot opri pe insulă. Mai multe drumuri de coastă au fost inundate.

De frica unor replici, oamenii au petrecut noaptea pe străzi. Conform AP, turisții morți sunt din Turcia și Suedia.

MAE precizeaza intr-un comunicat ca nu au fost, pana in acest moment, solicitari de ajutor din partea romanilor din Grecia sau Turcia, dupa cutremur.

Cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena – (0030) 2106728879 si (0030) 2106744544 si al Consulatului General al Romaniei la Izmir – (0090) 232 4650579 apelurile fiind redirecțtonate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call-Center in regim de permanenta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top