Connect with us
Un cutremur de 5.4 grade a dus la moartea a cel puțin opt persoane în China. Alte 23 au fost rănite în urma mișcării tectonice.

Externe

Cutremur de 5.4 grade! Cel puțin opt oameni au murit

Un cutremur cu magnitudinea de 5.4 grade pe scara Richter a făcut prăpăd în China. Cel puțin opt persoane au murit, iar alte 23 au fost rănite în urma mișcării tectonice.

Seismul a avut loc în districtul Taxkorgan, din Regiunea Autonomă Xinjiang Uigură, la ora locală 5:58 a.m. (21.58 GMT miercuri). Districtul, situat la aproximativ 1.250 de kilometri de Urumqi, capitala regiunii, se învecinează cu Pakistanul, Afganistanul şi Tadjikistanul.

Peste 180 de case au fost distruse de seismul care a avut loc la o adâncime mică, producând pagube majore în această regiune puțin populată a Chinei. În jur de 9.000 de persoane au fost transferate la adăpost, au anunțat autoritățile din China.

Cutremurele sunt frecvente in vestul Chinei, fără să provoace prea multe victime în această regiune cu o populație mai puțin densă. Însă, un seism cu magnitudinea de 6,8, în apropiere de comitatul afectat de cutremurul de joi, s-a soldat în 2003 cu 268 de morți.

Citește și: Şeful INFP, despre cutremurul din Vrancea: „Nu putem spune că acest seism…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top