Connect with us
Un cutremur de 6.6 grade a zguduit Japonia, vineri dimineață. Posturile locale de televiziune anunță că mai multe clădiri s-au prăbușit.

Externe

Cutremur de 6.6 grade în Japonia. Mai multe clădiri s-au prăbușit

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6.6 grade pe scara Richter s-a produs vineri în Japonia, a anunțat Institutul American de Geofizică.

Seismul s-a produs în provincia Tottori, la o adâncime de 10 kilometri și o distanță de 692 km de capitala Tokyo. Conform independent.co.uk, care citează un post local de televiziune, mai multe clădiri s-au dărâmat în urma cutremurului, iar mai mult de 50.000 de locuințe au rămas fără culent electric.

Citește și: Cutremur în România!

Circulația trenurilor a fost suspendată, dar nu a fost emisă o alertă de tsunami.

Pompierii au recepționat mai multe apeluri de urgență, referitoare la incendii izbucnite și la oameni răniți în urma seismului. Postul public de televiziune NHK anunță că centrala nucleară din zonă și-a sistat activitatea.

Este cel de-al doilea seism produs în statul nipon în această săptămână. Un cutremur de 5.3 grade pe scara Richter s-a produs în Japonia, joi dimineață. Seismul a avut loc în partea de est a statului asiatic. Nicio pagubă nu a fost semnalată, iar o alertă de tsunami nu a fost lansată

Epicentrul seismului, care a fost înregistrat la ora locală 11.50 (, ora României), s-a situat în prefectura Chiba, la est de Tokyo, a precizat Agenţia japoneză pentru Meteorologie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top