Connect with us
Cutremur în Italia 18 ianuarie 2017. Seismul s-a produs la 36 de kilometri de localitatea L`Aquila și la 110 km distanță de Roma.

Externe

UPDATE: Cutremure în Italia, pe 18 ianuarie 2017

Un cutremur s-a produs în Italia pe 18 ianuarie 2017. Seismul a avut o magnitudine inițială de 5.4 pe scara Richter, revizuită la 5,3. La scurt timp, au avut loc un alte două, cu magnitudini de peste cinci grade.

Update, ora 16.47: Încă un seism, cu magnitudinea 5,1 s-a produs miercuri în centrul Italiei, la ora locală 14.33 (15.33 ora României).  Acesta este al patrulea cutremur cu magnitudinea peste 5 care s-a produs în decurs de câteva ore.

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri şi la patru kilometri nord de Montereale.

Update, ora 12.46: Autoritățile italiene au luat decizia de a întrerupe preventiv circulația metrourilor. Martorii acestor cutremure spun că ele s-au resimțit puternic, provocând panică. Încă nu sunt informații despre victime.

Update, ora 12.30: Încă un cutremur! De data aceasta magnitudinea este estimată la 5.6, ulterior revizuită la 5.5 grade.

Update, ora 12.18: Un nou cutremur s-a produs în urmă cu scurt timp în Italia, iar acesta este mai mare ca primul. Magnitudinea acestuia a fost estimată inițial la 5.7 grade. Seismul s-a produs la 31 de kilometri distanță de L`Aquila.

Între cele două mișcări tectonice a fost semnalată o serie de replici cu magnitudini cuprinse între 2.5 și 3.2 grade.

Stire initială

Cutremurul s-a produs în zona centrală a peninsulei, la 36 de kilometri de L`Aquila și la 110 kilometri de Roma. Mișcarea tectonică s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, în jurul localei 09.25.

Pentru un moment, nu se cunosc detalii despre eventuale pagube produse de acest cutremur.

Pe 24 august, Italia a fost zguduită de un seism de 6,2 pe scara Richter. Cele mai afectate localități au fost Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto, aflate între Roma și Perugia. Au murit 281 de persoane și au fost rănite alte 388. Orașul Amatrice a fost aproape distrus.

În data de 26 octombrie, patru cutremure, cu magnitudine cuprinse între 5.4 și 6.1 grade au zguduit centrul Italiei. Mai multe persoane au fost rănite, iar unele clădiri istorice din zonele rurale s-au prăbușit.

Vom reveni cu detalii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top