Connect with us
trump

Externe

Donald Trump a semnat ordinul de construire a gardului de la granița cu Mexicul

Președintele american Donald Trump a semnat miercuri, ordinul de construire a gardului de la granița cu Mexicul. De asemenea, șeful Casei Albe a decis și blocarea fondurilor federale pentru orașele care adăpostesc migranți ilegali.

Donald Trump a semnat cele două ordine executive în timpul unei unei vizite la Departamentul pentru Securitate Internă. Primul se referă la zidul de-a lungul celor aproximativ 3200 de kilometri de graniță cu Mexicul, iar celălalt taie finanțarea federală pentru municipalitățile și statele așa-numite „sanctuare” pentru imigranți. Oficialitățile din orașe precum San Francisco refuză să coopereze cu cele federale în acțiunile împotriva imigranților.

Într-un interviu exclusiv pentru televiziunea ABC, Trump a declarat că ridicarea zidului promis din campania electorală va începe în următoarele luni. El a promis că liderii mexicani ”vor rambursa absolut 100% finaţarea zidului”.

Donald Trump a promis că Mexicul va plăti pentru zidul de la graniță

Potrivit lui Trump, construcția zidului va începe cu fonduri americane, însă Mexicul îi va rambursa pentru zidul construit la granița lor.

În timul campaniei electorale, miliardarul american a insistat de multe ori asupra faptului că zidul de la granițacu Mexicul va fi plătit de acest stat. Însăliderii din Ciudad de Mexico au spus în mai multe rânduri că nu vor plăti nimic. Preşedintele SUA urmează să se întâlnească săptămâna viitoare, la Casa Albă, cu preşedintele mexican Enrique Pena Nieto.

Citește și:Predicții înforătoare pentru 2017 ale clarvăzătorului care a prezis Brexit, victoria lui Trump și atacul de la Nisa

În următoarele zile,Trump ar urma să anunțe și alte măsuri pentru a stopa imigrația ilegală. Printre acestea s-ar putea număra restricționarea primirii de refugiați și blocarea acordării vizelor pentru cetățenii din mai multe țări majoritar musulmane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top