Connect with us
Explozie dublă în Istanbul. Prima a fost provocată de o mașină-capcană în apropierea unui stadion, la câteva ore după un meci de fotbal.

Externe

Update: Explozie dublă la Istanbul. Bilanțul a crescut la 38 de morți și peste 166 răniți

Explozie dublă la Istanbul. Cel puțin 15 persoane au murit și peste 70 au fost rănite. O mașină-capcană a explodat în apropiere de stadion, la câteva ore după încheierea unui meci de fotbal. O altă explozie s-a produs în parcul Macka.

UPDATE 10:56: Bilanțul morților a crescut la 38.

UPDATE, ora 9:37: Turcia a declarat zi de doliu național, duminică, în urma dublului atentat.

UPDATE, ora 8:13: Cel puţin 29 de persoane au murit, iar alte 166 au fost rănite în urma dublului atentat comis sâmbătă seară în faţa Stadionului Beşiktaş din Istanbul, anunţă Guvernul turc, citat de BBC News online.

Ministrul turc al Transporturilor a declarat că a fost vorba de un atac terorist.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a afirmat că cel puţin o maşină-capcană a vizat un autocar care transporta ofiţerii care au asigurat paza la meciul de fotbal Beşiktaş-Bursaspor, desfăşurat pe Vodafone Arena.

“Se crede că a fost o maşină-capcană unde erau localizate forţele noastre speciale de poliţie, imediat după meci, la ieşirea pe unde plecaseră fanii Bursaspor”, a spus oficialul.

Atacul a avut loc la circa două ore după încheierea partidei, când fanii se dispersaseră, relatează news.ro.

De altfel, echipa Bursaspor a anunţat pe Twitter că niciunul dintre susţinătorii săi nu a fost rănit.

Martori au declarat că au auzit focuri de armă după cele două deflagraţii, dar informaţia nu a fost confirmată oficială.

Explozie dublă în Istanbul. Cel puțin 15 morți și peste 70 de răniți

“A fost ca în iad. Flăcări au urcat spre cer. Beam un ceai la cafeneaua de lângă moschee”, a povestit Omer Yilmiz, care lucrează la moscheea Dolmabahce, aflată în apropiere.

„Oamenii s-au ascuns sub mese, femeile au început să plângă. Microbiştii care beau ceai la cafenea s-au adăpostit, a fost îngrozitor” a adăugat el.

Numeroase echipaje de poliţie şi ambulanţe, dar şi maşini de pompieri au ajuns rapid la faţa locului. Martori au declarat că fum se ridică în zonă.

Autorităţile au impus restricţii privind informaţiile legate de atac, aşa cum se întâmplă de regulă în astfel de situaţii în Turcia.

Deocamdată nimeni nu a revendicat atacul, dar faptul că a vizat forţele de ordine sugerează că este posibil să fi fost vorba de PKK.

Preşedintele Recep Tayiip Erdogan se afla la Istanbul în momentul atacului şi este ţinut la curent cu situaţia.

Mai multe atacuri cu bombă au afectat Turcia în ultimele luni, unele comise de PKK, iar alte de ISIS. Unul dintre cele mai sângeroase atacuri a avut loc pe 28 iunie, când trei terorişti au comis atentate la Aeroportul Ataturk din Istanbul. 45 de persoane au fost ucise, iar 230 au fost rănite în masacru. Autorităţile turce au acuzat Statul Islamic pentru atac.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top