Connect with us
O explozie s-a petrecut în orașul Izmir din Turcia. Mai multe ambulanțe s-au deplasat la fața locului, relatează presa din această țară

Externe

EXPLOZIE în orașul Izmir, din Turcia – Doi atacatori au fost uciși VIDEO

O explozie s-a produs joi în orașul Izmir din Turcia. Mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului, relatează postul CNN Turk.

Autoritățile sunt în alertă având în vedere evenimentele nefericite care au lovit Turcia.

Update, ora 18:16: Autoritățile turce atribuie atentatul de la Izmir formațiunii politice kurde, PKK. Erol Ayyildiz, guvernatorul provinciei Izmir: „Din primele indicii, atacul a fost comis de PKK”. Partidul comunist kurd nu este la prima ispravă de acest gen. În finalul anului trecut, ei au detonat două bombe în preajma stadionului echipei Beșiktaș Istanbul. La vremea aceea, 38 de oameni mureau în urma atacurilor.

Update, ora 18:02: Autorul exploziei este căutat. Potrivit presei din Turcia, acesta poartă o haină neagră, căciulă albă și are 1,65 – 1.70 metri înălțime. Potrivit unor informații apărute pe rețelele de socializare, ar fi vorba de o femeie.

Update, ora 16.56: Poliţiştii au descoperit o maşină cu explozibili la 30 de metri de locul unde un alt vehicul capcană a explodat, în parcarea unui tribunal din Izmir, relatează Haberler.

Maşina a fost detonată controlat de genişti.

Cel puţin doi oameni, un poliţist şi un angajat al tribunalului, au murit, iar 11 oameni, printre care doi ofiţeri de poliţie, au fost răniţi în atac, relatează DHA.

Doi atacatori au fost omorâţi după deflagraţie, într-un schimb de focuri de armă cu forţele de ordine, iar un al treilea este căutat.

Update, ora 16:52: Starea de sănătate a celor 10 răniți este încă necunoscută. Ei au fost transportați de urgență la spital.

Update, ora 16:50: Bilanțul tragediei a ajuns la 2 morți și zece răniți. Potrivit unui oficial turc care a preferat să rămână anonim „un agent de poliţie şi un funcţionar judiciar au murit în atentat”.

Update, ora 16.44: Doi atacatori au fost omorâţi după deflagraţie, într-un schimb de focuri de armă cu forţele de ordine, iar un al treilea este căutat. Suspectul poartă o haină neagră, căciulă albă şi are 1,65 – 1.70 metri înălţime. Potrivit unor informaţii apărute pe reţelele de socializare, ar fi vorba de o femeie. Zece oameni au fost răniți.

Conform cotidianului Hurriyet, explozia ar fi fost o diversiune a unui atac care ar fi urmat să aibă loc la tribunal.

Update, ora 15.55: Forțele de ordine ar fi ucis un atacator, anunță Reuters. Martorii oculari spun că s-au auzit focuri de armă iar două mașini au explodat.

Update, ora 15.30: Agenția de presă Dogan anunță trei răniți.


Stire initială

Explozia s-a petrecut pe coasta turcă a Mării Egee, la Izmir. Cel puțin un autovehicul a fost văzut arzând de către martori. Deflagrația s-a produs într-o parcare din apropiere de un tribunal din acest oraș.

Momentan, nu există informații privind eventuale victime.

Vom reveni cu detalii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top