Connect with us
Explozie în Istanbul. Cel puțin 3 persoane au fost rănite

Externe

Explozie în Istanbul. Cel puțin 3 persoane au fost rănite. Punct de frontieră închis

Explozie în Istanbul. Cel puțin trei persoane au fost rănite după ce un pachet a explodat. Din primele informații, pachetul fusese trimis printr-o firmă de curierat.

UPDATE 19:36 Turcia a închis temporar un punct de frontieră cu Siria, în urma conflictelor violente

Punctul de frontieră Oncupinar, care desparte Bab al Salam de Turcia, reprezintă un coridor major de trafic între nordul Siriei şi statul turc. Aceasta se află în apropierea oraşului sirian Azaz.

Ismail Catakli, guvernatorul provinciei Kilis, a declarat că punctul de frontieră a fost închis temporar ajutoarelor umanitare şi traficului comercial din cauza evenimentelor care au avut loc pe teritoriul sirian. Nu se cunoaşte pentru cât timp va fi închis punctul de frontieră Oncupinar, scrie Mediafax.ro.

Trei persoane au fost rănite luni, la Istanbul. Un pachet trimis printr-o firmă de curierat către o companie de electronice a explodat, relatează CNN Turk citat de Reuters.

Incidentul a avut loc în cartierul comercial Matepe, din partea asiatică a Istanbulului.

Turcia este în alertă sporită, după un val de atacuri. Acestea au fost comise de militanţii organizaţiei teroriste Statul Istamic, de combatanţii PKK şi de militanţi de extremă-stângă.

Această explozie vine la 9 zile după o altă explozie care a avut loc în Turcia, în provincia Sirnak. Doi copii au murit pe loc, iar alţi patru au fost răniţi susţin autorităţile din sud-estul Turciei, informează Reuters.

Bomba care a explodat a fost pusă de militanţi ai grupării teroriste PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), anunţă Biroul guvernatorului local.

Nefericitul eveniment are loc chiar în ziua în care în oraşul Sirnak din provincia cu acelaşi nume a fost numit un nou primar.

Ankara a început înlocuirea primarilor şi guvernatorilor locali din sud-estul Turciei pe motiv că ar colabora cu gruparea extremistă PKK, notează news.ro.

Citește și: Explozie în Turcia, în fața unui sediu de poliție. Un mort și peste 30 de răniți

Zona sud-estică a Turciei este măcinată de conflicte de ani buni. Aici, kurzii şi turcii se luptă pentru teritoriul pe care minoritatea kurdă vrea să îl transforme în ţară independentă, Kurdistan. Regiunea Sirnak este una din cele mai expuse atacurilor cu bombe. Numai alertele Reuters din ultimele luni au scos la iveală cum se trăieşte în această regiune a ţării.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top