Connect with us
Explozie la metroul din Sankt Petersburg. Presa din această țară anunță că sunt mai multe victime ale deflagrației.

Externe

Atentat terorist în Rusia, la metroul din Sankt Petersburg!

O explozie s-a produs la metroul din orașul rusesc Sankt Petersburg. Mass-media din această seară notează că deflagrația s-a soldat cu victime.

Update, 4 aprilie:  Un atentator sinucigaş a fost responsabil pentru explozia de luni de la metroul din Sankt-Petersburg, a precizat o sursă judiciară pentru Interfax, citând o informaţie preliminară, transmite Reuters.

Sursa menţionată a spus, pentru agenţia Interfax, că autorităţile au stabilit identitatea presupusului atentator sinucigaş cu bombă, acesta fiind un tânăr de 23 de ani, din Asia centrală, care a transportat dispozitivul exploziv în metroul din Sankt-Petersburg într-un rucsac.

Ultimul bilanț al tragediei indică 11 morţi şi 45 de răniţi spitalizaţi.

Update, ora 17.40: Bilanțul oficial al tragediei indică 9 morți și peste 20 de răniți. Procurorul general al Rusiei a afirmat că este vorba despre un atentat terorist. Deflargația a avut loc între stațiile de metrou  Sennaya Ploschad si Technologichesky Institute.

Un martor al tragediei spune că a primit un mesaj de la un prieten care îl anunța că un bărbat și-a lăsat servieta într-un vagon și s-a mutat în altul

Update, ora 16.19: Surse citate de presa rusă anunță că a mai fost descoperit un dispozitiv explozibil artizanal nedetonat. Circulația la metrou a fost oprită.

Update, ora 15.54: Agenția Itar-Tass vorbește despre un număr de 10 morți și 50 de răniți. Președintele Vladimir Putin a anunțat că ia în calcul toate variantele privind cauza acestui incident.

Update, ora 15.35: Momentan, nu este clar dacă este vorba despre un atentat terorist. Comitetul național anti-terorism a confirmat un bilanț provizoriu de 10 morți și 20 de răniți.

Update, ora 15.32: Președintele Vladimir Putin, aflat în Sankt Petersburg, a fost informat despre incident! Intre timp, au îceput să apară fotografii de la locul tragediei!

Update, ora 15.23: Sputniknews afirma ca ar fi vorba de stațiile de metrou „Sennaya Ploschad” si „Technologichesky Institute”. Agenția Interfax, preluată de Reuters, relatează, citând surse, că ar fi vorba de un dispozitiv exploziv umplut cu șrapnel.

Agenția de presă Itar -Tass transmite că până acum se înregistrează 10 morți.

Știre inițială

Portalul rusesc Life News a publicat o fotografie cu ușa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de explozie și o altă fotografie cu persoane rănite care sunt întinse pe peron.

Momentan, nu se știe ce a provocat explozia. Vom reveni cu detalii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top