Connect with us
Explozie în Mogadishu, în apropierea aeroportului

Externe

Atentat în Mogadishu – 2 morți. Atacul seamănă cu cel din Bagdad

ATENTAT ÎN MOGADISHU. O puternică explozie în Mogadishu s-a înregistrat în această dimineață, transmit Russia Today și Daily Star.

Explozia a avut loc în apropierea aeroportului din capitala Somaliei. Inițial, autoritățile credeau că este vorba despre un incident care nu a fost provocat de cineva. Cele mai sumbre temeri s-au adeverit în cele din urmă. Explozia a fost provocată de o mașină-capcană.

3 morți. Bilanțul poate crește

În urma tragediei au murit trei persoane. Mașina a explodat la un punct de control din afara principalei baze a Forței Uniunii Africane de menținere a păcii. Atacul nu a fost revendicat deocamdată, notează și news.ro.

”Până acum ştim că trei membri ai forţelor de securitate au murit. Noi credem că al-Shabaab se află în spatele atacului”, a declarat pentru Reuters Mohamed Ahmed, un poliţist, scrie News.ro.

Bilanțul poate crește de la o oră la alta, întrucât explozia a fost una destul de puternică și a provocat pagube serioase clădirilor din vecinătate.

Acesta este al doilea atentata cu mașină-capcană de azi dimineață. Înainte de cel din Somalia, un atac asemănător s-a produs în capitala irakiană Bagdad. 35 de persoane au murit în urma exploziei unei mașini-capcană într-un district șiit din oraș. De la începutul anului, în numai două zile, au avut loc 3 atentate mari în colțuri diferite ale lumii.

CITEȘTE ȘI: Atentat în Bagdad. Autorul a folosit o mașină capcană. ZECI DE MORȚI

Primul s-a înregistrat în clubul Reina din Istanbul, al doilea mare atentat a avut loc în Bagdad, iar explozia din Somalia se prefigurează a fi a treia mare tragedie în doar 48 de ore.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top