Connect with us
Donald Trump s-a declarat impresionat de întâlnirea cu generalul David Petraeus, un fost comandant al trupelor americane din Irak.

Externe

Generalul Patraeus, favorit pentru poziția de secretar de stat în administrația Trump

Generalul David Patraeus este favorit pentru poziția de secretar de stat în administrația lui Donald Trump. Președintele ales al SUA s-a declarat impresionat luni seară, după o întrevedere cu fostul comandant al trupelor americane din Irak. Pentru funcția de secretar al sănătății, Trump l-a nominalizat pe congresmanul republican Tom Price.

„Tocmai m-am întâlnit cu generalul Petraeus – extrem de impresionat”, a scris Donald Trump pe Twitter.

David Petraeus și-a demisia în urmă cu patru ani de la conducerea Agenției Centrale de Informații (CIA). Agenţii FBI au descoperit că generalul avea o relaţie extramaritală cu autoarea propriei sale autobiografii şi i-a furnizat acesteia informaţii secrete.

În aprilie 2015, Patraeus a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi de 100.000 de dolari, transmite Reuters, potrivit news.ro. Sentința a venit după ce acesta a pledat vinovat la acuzațiile de retragere şi reţinere neautorizată de informaţii secrete, pe care le-a transmis amantei sale Paula Broadwell.

Dacă nu va fi numit secretar de stat, Patraeus ar putea fi numit de Trump la conducerea Pentagonului. Generalul a condus trupele americane atât în Irak cât și în Afganistan.

Al doilea favorit pentru poziția de secretar de stat este republicanul Mitt Romney. Acesta a fost unul din candidații la nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din 2008. La alegerile din 2012 a candidat din nou și a obținut nominalizarea partidului, dar a pierdut în fața democratului Barack Obama.

Administrația Trump: Tom Price, secretar al Sănătății

Propunerea pentru funcția de secretar al Sănătății, Tom Price, este un cunoscut chirurg ortoped şi un critic vehement al Obamacare. Tom Price a militat îndelung pentru un plan de taxare a creditelor și de extindere a conturilor de economii medicale. Acesta a solicitat inclusiv înlocuirea Obamacare. Pe lângă Price, preşedintele ales ar urma să o nominalizeze pe Seema Verma la conducerea Centrului pentru Serviciile Medicare şi Medicaid.

Citește și Donald Trump, acuzații grave: „Milioane de oameni” au votat ilegal la alegeri

Donald Trump a promis în timpul campaniei electorale că va pune capăt legislației lui Barack Obama. În schimb, a spus că va introduce un plan care le dă statelor individuale mai multă putere în gestionarea asigurărilor de sănătate pentru săraci. În urma victoriei sale, Trump a declarat că ia în considerare doar revizuirea unor articole din legislația Obamacare. Unul din articolele vizate se referă la interdicția impusă asiguratorilor de a oferi polițe persoanelor cu probleme medicale pre-existente.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top