Connect with us
Germania, taxe reduse cu 15 miliarde de euro

Externe

Germania isi permite reducerea taxelor cu 15 miliarde de euro

Germania isi permite reducerea taxelor cu circa 15 miliarde de euro, dupa alegerile federale din 2017, in pofida cresterii cheltuielilor pentru migranti, a declarat marti ministrul de Finante Wolfgang Schaeuble, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Citeste si: Presedintele Consiliului European avertizeaza: Capacitatea UE de a gazdui refugiati se apropie de limita

Citeste si: Summit G20, In China: Cele mai importante puncte de discutie

Crestin-democratii (CDU) cancelarului Angela Merkel incearca sa atraga alegatorii, dupa ce politica usilor deschise fata de refugiati i-a indepartat pe unii dintre ei.

Alianta pentru Germania a invins CDU in landul Mecklenburg-Vest Pomerania, de unde este originara Merkel, in alegerile de duminica, infrângere despre care a recunoscut ca a fost provocata de politica pro-refugiati a partidului sau.

Schaeuble a subliniat in camera inferioara a Parlamentului ca locurile de munca si salariile sunt in crestere in Germania, ca si veniturile fiscale si economia, in timp ce bugetul este echilibrat.
Institutul Ifo estimeaza ca excedentul de cont curent al Germaniei va atinge probabil un nou record de 278 de miliarde de euro in acest an, peste cel al Chinei, devenind cel mai mare din lume.

Schaeuble a spus ca, in timp ce Germania trebuie sa aloce fonduri integrarii sutelor de mii de migranti si securitatii interne, are spatiu de manevra in domeniul fiscal.

”Dupa 2017, in viitorul mandat legislativ, vom avea spatiu sa reducem taxele cu circa 15 miliarde de euro”, a spus ministrul. El a adaugat ca aceste reduceri de taxe ar trebui sa fie destinate persoanelor cu venituri scazute si medii.

Merkel a afirmat anterior ca germanii vor beneficia de reducerea impozitelor in urmatorul mandat legislativ.

Unii germani, in special din regiunile estimce sarace, sunt nemultumiti ca guvernul cheltuieste sume mari de bani pentru migranti.

Date publicate luni au aratat ca cheltuielile statului pentru beneficiile migrantilor au urcat cu circa 120% in 2015, la aproape 5,3 miliarde de euro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top