Connect with us
Prăpăd în Europa. Zece persoane au murit de hipotermie în Polonia, din cauza temperaturilor ce au atins și -28 de grade Celsius.

Externe

Gerul face prăpăd în Europa. Cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața

Gerul și viscolul au cauzat haos în mai multe țări din Europa. Cei puțin 21 de oameni au murit de frig, din cauza valului de aer rece care afectează continentul.

Turcia este paralizată din cauza ninsorilor abundente. În Istanbul, oameni s-au trezit în mijlocul unei ierni polare. Sute de zboruri au fost anulate iar drumurile au fost blocate de șoferi înzăpeziți.

Pe șoselele din Istanbul s-au produs zeci de accidente, doar în ultimele ore. Peste 650 de zboruri de pe aeroportul Ataturk au fost anulate, mulți pasageri fiind obligați să înnopteze pe aeroport.

Citește și: Prahova: Accident în Tătărani. Un mort și șase răniți

Ninsorile și poleiul au cauzat probleme și în Germania.

În apropiere de Hanovra, un bărbat a murit după ce a pierdut controlul mașinii, care a iești de pe șosea și s-a izbit de un copac.

Un accident rutier în lanț din nordul țării s-a soldat cu rănirea a șase persoane, printre care și copii. Un caz similar s-a petrecut și în vestul țării, unde s-au ciocnit două camioane și 14 mașini, provocând patru răniți ușor.

Condițiile meteo au fost la fel de dure și în Croația, Olanda și Italia. În Belgia, șoferii au mers kilometrii în șir în urma utilajelor de dezăpezire.

Polonia: 10 persoane au murit de hipotermie

Situația este foarte gravă și în Polonia. În ultimele zile, 10 persoane și-au pierdut viața din cauza hipotermiilor severe, după ce termometrele au înregistrat temperaturi de -28 de grade Celsius.

„Am găsit trupul unui bărbat. Moartea sa a fost investigată de un expert și un procuror și urmează să se efectueze o autopsie”, explică o reprezentantă a autorităților.

Din cauza gerului năpraznic, bucăți de gheață au fost purtate de râul Vistula până în capitala Poloniei.

Ce care s-au bucurat de frig, au fost turiștii de la Vatican. Aceștia au așteptat ore în șir pentru a-și face o poză cu fântâna înghețată din Piața Sfântul Petru.

De o surpriză au avut parte și vizitatorii parcului natural Plitvice din Croația, unde cascada a înghețat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top