Connect with us
Forțele armate irakiene au pătruns în orașul Mosul, aflat sub controlul Statului Islamic Armata a reușit să cucerească sediul televiziunii de stat.

Externe

Irak: Armata a intrat în orașul Mosul. Sediul televiziunii de stat a fost cucerit

Armata din Irak a intrat în orașul Mosul, la circa două săptămâni de la începutul ofensivei asupra jihadiștilor din Statul Islamic.

Soldații irakieni au intrat pe malul stâng al râului Tigru din Mosul, conform autorităților din această seară. Anterior, forțele irakiene reușiseră să intre în sediul din acest oraș al televiziunii de stat, reușind să preia controlul.

Cu câteva ore mai devreme, comandantul serviciului irakian antitero (CTS) a anunţat că „adevărata” luptă pentru acest oraș a început, odată cu prezenţa forţelor guvernamentale la porţile oraşului aflat sub controlul jihadiştilor.

Citește și: 55 de morţi în Irak, în urma atacurilor ISIS de azi

Mosul este cel de-al doilea oraș ca importanță din Irak. Din 2014, orașul a căzut pradă teroriștilor din Statul Islamic, iar aceștia au proclamat de aici crearea unui așa-zis califat. Pe 17 octombrie, armata irakiană a demarat o ofensivă pentru recâștigarea orașului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top