Connect with us
Măsuri drastice după atacul de la Ierusalim. Prin vocea președintelui, Benjamin Netanyahu, Israelul anunță că va lua măsuri radicale

Externe

Măsuri drastice la Ierusalim, după atacul de pe 8 ianuarie

Măsuri drastice la Ierusalim. Prin vocea președintelui, Benjamin Netanyahu, Israelul anunță că va lua măsuri radicale pentru a preveni orice inițiativă teroristă din partea susținătorilor organizației Stat Islamic.

Măsuri drastice la Ierusalim – Statul Islamic, inamicul nr.1

Ca urmare a atentatului de duminică ce a dus la moartea a 4 soldați și la rănirea altor 17 civili, Israelul ia măsuri drastice.

Pe de o parte, casa atacatorului palestinian va fi distrusă iar corpul său nu va fi dat familiei spre îngropare. Pe de altă parte, statul israelian va pune la punct o anchetă pentru a depista focarele de radicalism inspirate de Statul Islamic. Astfel, autoritățile speră să identifice și să rețină cât mai mulți simpatizanți ISIS, pentru a reduce pericolul de atentate.

„Ştim cine este atacatorul şi după toate probabilităţile era un simpatizant al organizaţiei Stat Islamic. Am blocat accesul în cartierul de unde provenea bărbatul şi efecutăm o serie de operaţiuni. Vom spori măsurile de securitate pentru a fi siguri că astfel de acte nu se repetă.”, a declarat Benjamin Netanyahu.

Atentatul a fost identificat de mișcarea islamistă Hamas, iar la numai câteva ore după, mii de simpatizanți și-au manifestat bucuria pentru reușita atacului, pe străzile din Fâșia Gaza.

„Mesajul partidului islamic Hamas este un mesaj de încurajare pentru fiecare jihadist care comite un atac împotriva inamicului nostru, Israel.”, a spus liderul Hamas, Fathi Hamas.

Citește și: Israel: Atac terorist la Ierusalim. Un camion a intrat in oameni – VIDEO

Atacul de duminică îngroașă lunga listă de contre dintre Palestina și Israel, state care se află în conflict declarat de zeci de ani.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top