Connect with us
Ministrul de Interne din landul german Saarland, Klaus Bouillon, a declarat că țara sa se află în stare de război, după atacul din Berlin.

Externe

Ministru german, după atentatul din Berlin: „Ne aflăm în stare de război”

Ministrul de Interne al landului german Saarland a făcut o declarație dură în contextul atentatului terorist din Berlin.

Oficialul german Klaus Bouillon a declarat pentru postul german SR că țara se află în stare de război. ”Trebuie să spunem că ne aflăm în stare de război, deşi unii, care vor întotdeauna să vadă numai ce e bine, nu vor să vadă acest lucru”, a spus ministrul, potrivit news.ro.

Într-o conferință de presă susținută astăzi, cancelarul Angela Merkel a calificat evenimentele din capitală drept un act terorist.  „Trebuie să presupunem că incidentul de la Berlin a fost un atac terorist”, a spus Merkel, în primul discurs rostit după atacul soldat cu 12 morţi şi aproximativ 50 de răniţi.

Citește și: Angela Merkel, reacție după atentatul din Berlin: Vinovații vor fi pedepsiți

Poliţia din Berlin a suplimentat patrulele în urma atacului comis luni în piaţa de Crăciun din capitală. Forţele de ordine au anunţat marţi, într-un mesaj postat pe Twitter, că au adoptat această măsură ”ca precauţie”.

Pe de altă parte, suspectul arestat, un refugiat pakistanez de 23 de ani, a negat orice implicate în atentat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top