Connect with us
A murit fostul cancelar al Germaniei. Helmut Kohl avea 89 de ani

Externe

A murit fostul cancelar al Germaniei. Helmut Kohl avea 87 de ani

Fostul cancelar german Helmut Kohl a murit, relatează Reuters.

Politicianul a încetat din viaţă la vârsta de 87 de ani.

Helmut Kohl va rămâne în istorie pentru reunificarea Germaniei, pe 3 octombrie 1990, la aproape un an de la căderea Zidului Berlinului.

Cu 16 ani petrecuţi la conducerea Guvernului de la Berlin, el a fost cel mai longeviv cancelar al ţării.

Preedintele american George Bush Senior l-a descris la un moment dat drept cel mai important lider european al sfârşitului secolului al XX-lea.

Helmult Kohl avea numeroase probleme de sănătate. El a fost nevoit să îşi petreacă ultimii ani din viaţă în scaun cu rotile, după un accident domestic.

Helmut Josef Michael Kohl (n. 3 aprilie 1930, Ludwigshafen, Renania-Palatinat, Germania) a fost un politician german al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), cancelar al Republicii Federale Germania din 1982 până în 1998.

Mandatul său de cancelar a durat 17 ani, cu doi ani mai mult decât cel al lui Konrad Adenauer. Acesta a fost cel mai lung mandat al unui cancelar german de la Otto von Bismarck. Kohl este considerat principalul arhitect al Reunificării Germaniei, și împreună cu președintele francez François Mitterrand este considerat de asemenea arhitectul Tratatul de la Maastricht, care a format Uniunea Europeană.

Kohl a fost descris de către președinții americani George W. Bush și Bill Clinton ca fiind „cel mai bun lider european al celei de-a doua jumătăți a secolului 20”.

Știre în curs de actualizare

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top