Connect with us
Președintele american Barack Obama l-a avertizat pe Donald Trump că va interveni dacă valorile fundamentale ale SUA vor fi puse în pericol.

Externe

Obama, avertisment pentru Donald Trump, înainte de învestire

Președintele Barack Obama a afirmat, miercuri, cu două zile înainte de a părăsi Casa Albă, că va fi discret, pentru a-l lăsa pe Donald Trump să conducă.

Democratul a spus însă că va lua cuvântul, dacă ”valorile fundamentale” ale Americii – imigraţia, libertatea presei, dreptul la vot – vor fi în pericol.

Liderul în exercițiu al SUA a mai declarat că, după ce va pleca de la Casa Albă, va merge în vacanță împreună cu familia sa.

”Vreau să scriu, să tac un pic, vreau să petrec timp cu fiicele mele”, a enumerat preşedintele democrat, care va pleca în vacanţă împreună cu familia, în California, imediat ce se va termina ceremonia de învestire. ”Nu vreau să mă auziţi vorbind atâta”, a adăugat el zâmbind.

Citește și: Barack Obama îl atacă pe Donald Trump

Obama: E în în interesul lumii ca SUA să aibă o relație bună cu Rusia

În ceea ce privește relațiile ruso-americane și poziția favorabilă a succesorului său față de Kremlin, Obama s-a abțținut să facă remarci, însă a ținut să spună că ar fi n interesul tuturor ca America să aibă cu Rusia o relație constructivă.

”Eu cred că este în interesul Americii şi lumii să aibă o relaţie constructivă cu Rusia”, a insistat el, subliniind că această viziune s-a lovit de o ”escaladare a discursului antiamerican” atunci când Vladimir Putin a revenit la preşedinţa rusă, în 2012, ceea ce a condus la o relaţie Washington-Moscova mai ”antagonistă” şi ”dificilă”.

Barack Obama părăseşte puterea cu o cotă de popularitate la apogeu, apropiată de cea de care se bucura atunci când prelua puterea în 2009.

Potrivit ultimului sondaj, realizat de CNN/ORC şi difuzat miercuri, 60% dintre americani îi aprobă acţiunea.

Pe 20 ianuarie, Donald Trump va depune jurământul, devenind al 45-lea președinte al Americii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top