Connect with us
Orașul Alep, al doilea cel mai mare din țară, a fost recucerit de armata siriană. Aceasta este cea mai mare victorie din 2011.

Externe

Orașul Alep, al doilea cel mai mare din țară, recucerit de armata siriană

Orașul Alep a fost recucerit de armata siriană. Regimul sirian a anunţat joi că a preluat controlul asupra Alepului. Astfel este cea mai mare victorie în faţa rebelilor de la începutul războiului, în 2011, relatează AFP.

”Mulţumită sângelui martirilor noştri şi sacrificiilor valoroaselor noastre forţe armate şi forţelor suplimentare şi aliate (…), comandamentul general al forţelor armate anunţă întoarcerea securtiăţii la Alep, după eliberarea sa de terorism şi terorişti şi ieşirea celor care mai rămăseseră”, a anunţat armata într-un comunicat.

”Această victorie reprezintă o cotitură strategică (…) în războiul împotriva terorismului (…), subliniază capacitatea armatei siriene şi aliaţilor săi de a câştiga bătălia împotriva grupărilor teroriste şi pune bazele unei noi faze în vederea gonirii terorismului de pe tot teritoriul Republicii arabe siriene”, adaugă armata în comunicat.

Orașul Alep, recucerit de armata siriană

Forţele guvernamentale au făcut acest anunţ după ieşirea ultimului convoi cu rebeli civili din estul Alepului.

Un oficial ONU a anunţat anterior că peste 34.000 de persoane au fost evacuate din Alep începând de joia trecută.

Persoanele evacuate au fost transportate în zone rurale aflate sub controlul rebelilor la vest de Alep şi în provincia Idleb.

Aceasta reprezintă o victorie majoră a preşedintelui Bashar al-Assad, a cărui campanie a fost susţinută aeriană de Rusia, iar terestru de Iran şi Hezbollahul libanez.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top