Connect with us
Cel puțin 43 de persoane au murit după un atentat terorist comis în Pakistan. Jihadiștii din Statul Islamic au revendicat atacul.

Externe

Pakistan: Atentat terorist cumplit: Cel puțin 43 de morți

Statul Islamic a revendicat un atentat comis sâmbătă seara în templul musulman sufist Shah Noorani din provincia Baluchistan din Pakistan. Cel puțin 43 de oameni au fost uciși, iar peste o sută de persoane au fost grav rănite.

Autoritățile pakistaneze se așteaptă ca bilanțul celor morți să crească. Sute de persoane se aflau în templu, rugându-se la momentul exploziei. Echipajele de urgență au intervenit pentru a aduce victimele la spitalele din Hub și Karachi. Guvernul pakistanez a trimis 25 de ambulanțe la locul tragediei.

Citește și: Klaus Iohannis, despre riscul de ATENTATE in ROMANIA

Până în acest moment nu se știe dacă a fost vorba despre un atentat sinucigaș sau de o bombă plasată în templu. Shah Noorani se află într-o zonă montană, la circa 100 de kilometri distanță de Karachi.

Provincia Baluchistan a devenit ținta a numeroase atentate teroriste în ultimul an. Cel puțin unul dintre ele a fost revendicat de jihadiștii din Statul Islamic.

Sufismul este o ramură a islamismului care pune în centrul doctrinei iubirea reciprocă dintre Dumnezeu și oameni. Religia are la bază apropierea față de Dumnezeu prin cunoaștere mistică,iubire și asceză și împrumută elemente din budism sau hinduism.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top