Connect with us
Protest de amploare în Polonia față de interzicerea avortului. Toate femeile s-au îmbrăcat în negru

Externe

Protest de amploare în Polonia față de interzicerea avortului. Toate femeile s-au îmbrăcat în negru

Protest de amploare în Polonia! Mii de femei au protestat față de o lege care interzice avortul în țară. Textul legii prevede pedepse de până la cinci ani de închisoare pentru medici și paciente.

Toate femeile care au participat la protest s-au îmbrăcat în negru și au avut steaguri negre pe care au înscripționat mesaje împotriva oamenilor politici.

Participantele la protest s-au adunat în fața guvernului din Varșovia, apoi au mers pe mai multe străzi din oraș. „Avem nevoie de îngrijiri medicale, nu de politicieni” sau „Stop fanaticilor de la putere!”, erau câteva dintre mesajele scrise pe pancarde și steaguri.

Protestatară: „Este dificil să fii de acord cu un asemenea tratament al femeilor. Nu se poate întâmpla asta, suntem în secolul XXI, însă mental ne aflăm în Evul Mediu. Este absolut inacceptabil.”

Protestatara: „Este îngrozitor și sunt destul de intrigată. Nu este posibil ca o mână de bărbat și câteva femei naive să decidă soarta tinerei generații.

Școli, spitale sau companii private au fost închise în „lunea neagră”, așa cum au numit manifestanții evenimentul, din cauza lipsei de personal. Astfel de manifestații au avut loc în mai multe orașe din țară. Unii angajați ai restaurantelor au protestat la serviciu, prin purtarea hainelor de culoare neagră.

Protestatară: „Astăzi suntem voluntare. Am avut posibilitatea să avem zi liberă, însă am decis să lucrăm susținând manifestanții. Le oferim mâncare pentru a avea putere să strige mai tare.”

Legea existentă, intrată în vigoare în 1993, spune că avortul este interzis cu excepția cazurilor în care viața mamei este în pericol, dacă fătul suferă de malformații grave sau boli incurabile sau dacă sarcina este rezultatul unui avort sau al incestului.

Noua propunere, examinată în prezent de o comisie parlamentară, interzice toate avorturile, chiar dacă mama a fost violată sau dacă viața sa este pusă în pericol.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top