Connect with us
ULTIMA ORĂ! Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Otopeni

Externe

Qatar Airways va înregistra cea mai lungă rută din lume

Cursa 920 Qatar Airways, care decolează mâine de la Doha la Auckland, va lua titlul de cea mai lungă rută din lume. Zborul de la Doha la Auckland va fi de 16 ore și 20 de minute, în timp ce la întoarcere va fi mai lung, de 17 ore și 30 de minute. Boeing 777-200LR care operează zborul dus-întors între Doha și Auckland va acoperi 29,066 kilometri.

Diferența de timp între zborul către Auckland și zborul înapoi la Doha se datorează vântului predominant. Zborul de plecare durează mai puțin, deoarece vântul bate în direcția sa de mers. În timp ce la întoarcere, zborul nu mai are parte de același noroc. Air India s-a confruntat cu o situație similară pe zboru Delhi-San Francisco, dar localizarea celor două orașe le-au permis să vină cu o soluție: să adauge 1000 de kilometri la zbor, dar ajung cu peste două ore mai devreme.

Ruta Qatar Doha-Auckland va depăși Emirates din Dubai ca cel mai lung traseu din lume, cu o diferență de 600 de kilometri, așa cum este măsurată prin distanța dintre aeroporturi. Anterior, cel mai lung zbor Qatar este în prezent al optulea cel mai lung zbor dinn lume între Doha și Los Angeles.

Aeronava Boeing 777-200LR va parcurge cea mai lungă cursă din lume

Boeing 777-200LR este conceput special pentru zborurile cu rază foarte lungă, cu o gamă maximă de 17,445 kilometri. Qatar Airways folosește flota de nouă 777-200LRs pe multe dintre rutele sale mai lungi. Printre acestea se numără: Los Angeles (13,346 km), Houston (12,932 km) și Atlanta (11,984 km). Qatar a folosit, de asemenea, aeronava în cel mai scurt zbor, între Doha și Bahrain, de 148 km.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top