Connect with us
Secretarul de stat al SUA Rex Tillerson a îndemnat Rusia să își regândească relația cu regimul al-Assad ca urmare a atacului chimic.

Externe

Secretarul de stat SUA Rex Tillerson îndeamnă Rusia să regândească relația cu regimul al-Assad

Vicepreședintele SUA Mike Pence a afirmat că nu există îndoială că Guvernul sirian este autorul atacului chimic. Totodată, secretarul de stat Rex Tillerson, a îndemnat Rusia să își regândească relația cu regimul al-Assad.

Întrebat ce părere are despre atacul cu gaz neurotoxic de la Khan Sheikhoun, în care au fost ucise 86 de persoane, într-un interviu pentru Fox News, miercuri, Pence a răspuns că a venit vremea ca Moscova ”să-şi respecte angajamentul de a contribui la eliminarea armamentului chimic, pentru ca acesta să nu mai ameninţe poporul şi ţara”.

De asemenea, secretarul de Stat Rex Tillerson a îndemnat Rusia să-şi regândească relaţia cu al-Assad, în urma acestui ”atac oribil”.

”Nu avem vreo îndoială că regimul sirian este responsabil de acest atac oribil (….)Credem că a venit vremea ca ruşii să reflecteze cu adevărat la susţinerea continuă a regimului al-Assad”, a adăugat Tillerson.

Declarațiile vin în contextul în care SUA a atacat o bază militară din Siria, ca reacție la atacul chimic atribuit regimului condus de Bashar al-Assad.

Articole similare

Autoritățile siriene, reacție după atacul SUA: „Conducerea și politica Siriei NU se schimbă!”

SUA au atacat Siria! Reacție dură a Rusiei! Cum au reacționat celelalte state

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top