Connect with us
Sergio Mattarella, președintele Italiei, îi cere premierului să-și amâne demisia din executiv până la aprobarea bugetului pe 2017.

Externe

Sergio Mattarella, președintele Italiei, îi cere premierului să-și amâne demisia

Sergio Mattarella, președintele Italiei, îi cere premierului să-și amâne demisia din executiv până după aprobarea bugetului. Parlamentul ar putea să voteze legea bugetului cel mai devreme la finalul săptămânii, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Premierul Matteo Renzi a anunţat duminică noaptea că va demisiona din executiv. Decizia a venit în urma respingerii vehemente prin referendum a agendei de reforme constituţionale propusă de guvernarea sa.

Preşedintele italian a anunţat, după o întâlnire cu premierul Matteo Renzi, că acesta din urmă l-a informat că se va retrage din Guvern.

Însă, preşedintele i-a cerut premierului să-şi păstreze poziţia până la aprobarea bugetului în legislativ. Totul pentru a preveni implementarea unei legislaţii de finanţare de urgenţă a bugetului după 1 ianuarie.

Odată ce bugetul este aprobat, premierul Matteo Renzi este liber să demisioneze de la conducerea executivului Italiei.

Sergio Mattarella, președintele Italiei, îi cere premierului să-și amâne demisia

Până în acest moment nu a apărut o reacţie din partea prim-ministrului.

Referendumul italian a fost văzut drept un adevărat vot de încredere pentru prim-ministrul democrat, care nu a reuşit în ultimii doi ani să genereze creşterea economică rapidă dorită de naţiune, deşi politicile sale economice au scos peninsula din recesiune şi au dus la o creştere lentă a PIB-ului.

Presa îl indică deja pe actualul ministru de Finanţe, Pier Carlo Padoan, drept favorit pentru a-i urma în funcţie lui Matteo Renzi, atât timp cât majoritatea parlamentară este menţinută de coaliţia Partidului Democrat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top