Statul Islamic revendică atentatul din clubul Reina

02.01.2017
Statul Islamic revendică atentatul din clubul Reina

Statul Islamic revendică atentatul din clubul Reina, Istanbul, care a avut loc în noaptea dintre 2016 și 2017.

Organizația teroristă Stat Islamic revendică atentatul care a avut loc în noaptea de Revelion în clubul din Istanbul, scrie Russia Today. Cel mai mare oraș din Turcia a fost ținta unui atentat chiar pe 1 ianuarie 2017. În clubul Reina, unde se aflau 500 de persoane, a pătruns un bărbat înarmat. Teroristul pe care astăzi îl revendică gruparea ISIS a omorât 39 de persoane și a rănit alte câteva zeci.

Bărbatul a început să tragă în mulțime costumat în Moș Crăciun, ceea ce a șocat pe toată lumea.

MAE, preocupat în legătură cu evenimentele din Istanbul

Ministerul Afacerilor Externe Român a emis un comunicat de presă în care își exprimă regretul pentru atacul armat soldat deja cu 39 de morți și 69 de răniți și transmite condoleanțe familiiilor. „Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile abilitate şi spitalele din Istanbul pentru a verifica dacă printre victimele incidentului se află cetăţeni români.”

CITEȘTE ȘI: Atentat la Berlin: ISIS a revendicat atacurile din Germania

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul (0090) 212 3583541, (0090) 90 212 3580516, (0090) +90 212 3583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.”

ȘTIRI PE ACEEAȘI TEMĂ:

Un nou atac în Istanbul. Cel puțin două persoane rănite

Atac armat Istanbul: Mărturii cutremurătoare ale supraviețuitorilor

Atacul armat din Istanbul: Nu sunt români printre victimele identificate

Erdogan, prima reacție după atacul armat din Istanbul