Connect with us
Stocul de haine negre din Thailanda a fost epuizat, din cauza doliului decretat după moartea regelui

Externe

Stocul de haine negre din Thailanda a fost epuizat din cauza doliului decretat după moartea regelui

Comercianţii thailandezi se confruntă în ultimele zile cu o cerere ridicată de îmbrăcămite neagră, iar multe centre comerciale au anunţat deja că stocul de haine negre a fost epuizat. Asta în timp ce locuitorii ţării sud-asiatice stau la coadă pentru a-şi cumpăra haine de doliu adecvate. Guvernul Thailandei a decretat o perioadă de un an de doliu naţional după moartea regelui Bhumibol Adulyadej, transmite DPA, potrivit news.ro.

”Am întârziat comanda de haine negre de la furnizorul meu, iar acum nu mai am decât câteva produse intens colorate”, a susţinut comerciantul thailandez Piyada Sripiachai.

De asemenea, un alt comerciant din capitala thailandeză s-a plâns că toate tricourile negre s-au cumpărat încă de la primele ore ale dimineţii.

Magazinele din întreaga ţară şi-au decorat în ultimele zile vitrinele cu haine negre, întrucât acestea sunt cele mai căutate produse după decesul regelui Bhumibol Adulyadej.

Între timp, îmbrăcămintea gri şi albă reprezintă următoarea ţintă a thailandezilor care nu au reuşit să facă rost de haine de doliu adecvate.

”Înteprinderea noastră a fost puternic afectată în ultimele zile, pentru că nu avem destul material brut pentru a răspunde comenzilor. Această cerere extrem de ridicată de textile albe şi negre nu vizează doar îmbrăcămintea thailandezilor, materialele fiind folosite şi în scop decorativ”, au declarat reprezentanţii unei fabrici de textile din metropola Bangkok.

Mai mulţi thailandezi au devenit ţinta abuzurilor concetăţenilor, tocmai pentru că au ieşit în public fără hainele de doliu adecvate.

Între timp, executivul a cerut thailandezilor să dea dovadă de calm şi înţelegere pentru cei care nu-şi permit să achiziţioneze haine negre.

”Cei care nu pot purta haine negre sau albe, pot să aleagă în schimb nişte simboluri ale doliului, precum panghlici sau funde negre”, a declarat purtătorul de cuvânt guvernamental Sansern Kaewkamnerd.

De asemenea, băncile şi instituţiile financiare administrate de stat au anunţat că vor dona până la opt milioane de tricouri negre celor care nu-şi pot permite îmbrăcămintea de doliu.

Regele Bhumibol Adulyadej a încetat din viaţă joi, la vârsta de 88 de ani, după ce a contractat o infecţie în centrul medical unde era spitalizat de mai bine de un an.

”Cei care nu pot purta haine negre sau albe, pot să aleagă în schimb nişte simboluri ale doliului, precum panghlici sau funde negre”, a declarat purtătorul de cuvânt guvernamental Sansern Kaewkamnerd.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top