Connect with us
Tragedia aviatică petrecută ieri în Columbia s-a soldat cu 71 de decese. Echipa Chapecoense a pierdut 20 fotbaliști în accident.

Externe

Update: Tragedia aviatică din Columbia: Au fost recuperate cutiile negre ale avionului

Tragedia aviatică din Columbia s-a soldat cu 71 de decese. Bilanțul a fost revizuit de autorități. Avionul care s-a prăbușit marți dimineață în munții din apropierea orașului columbian Medellin avea la bord și echipa de fotbal Chapecoense SC.

Update, ora 10:35: Cutiile negre ale avionului prăbușit în Columbia au fost recuperate. Anchetatorii încearcă să identifice cauza tragediei.

Știre inițială: Cotidianul francez Le Figaro a emis noi statistici în legătură cu drama din Columbia. Rapoartele inițiale stabiliseră bilanțul la 75 de victime. Calculele ulterioare au demonstrat că 4 pasageri nu s-au mai urcat, scăpând astfel cu viață.

Aeronava British Aerospace 146 plecată din Brazilia urma să aterizeze în Columbia. Însă condițiile meteo nefavorabile au dus la producerea catastrofei. Surse din presa locală susțin că piloții au raportat probleme grave înainte să dispară de pe radar. Totuși, s-a vehiculat și speculația conform căreia avionul ar fi rămas fără combustibil. Această supoziție este puțin probabilă în special datorită distanței relativ scurte dintre Brazilia și Columbia.

Tragedia aviatică din Columbia a îndoliat o lume întreagă

Tragedia din Columbia a făcut rapid înconjurul lumii și datorită echipei de fotbal pe care o transporta. Chapecoense SC urma să joace contra formației locale Atletico Nacional în finala Cupei Sudamericana. 22 de fotbaliști erau la bordul navei alături de staff-ul tehnic și numeroși jurnaliști. Din toată echipa numai 2 fotbaliști au scăpat cu viață (Jackson Follman și Alan Ruschel).

La scurt de la anunțul dezastrului, toată suflarea fotbalistică internațională și-a prezentat condolenanțele grupării braziliene. Președintele brazilian Michel Temer a decretat 3 zile de doliu național în onorea celor pierduți în munții columbieni. Federația braziliană de fotbal a eliberat de urgență o derogare pentru a ajuta clubul Chapecoense SC.

Astfel, conform comunicatului oficial, clubul Chapecoense va fi scutit de la retrogradare timp de 3 sezoane. La rândul lor, toate cluburile din „Țara Cafelei” s-au oferit să împrumute jucători către Chapecoense pentru a-i ajuta să depășească șocul suferit.

Citește și:Atletico Nacional a cerut ca echipei Chapecoense să-i fie acordată Copa Sudamericana

Dezastrul din Columbia aduce aminte de alte două drame ce au lovit lumea fotbalului în urmă cu mai bine de 50 de ani. În 1949, un avion care transporta marea echipă a celor de la AC Torino se lovea de zidul Bazilicii din Superga. Toții cei 31 de oameni prezenți la bord au decedat atunci.

În 1958, 23 de persoane își pierdeau viața după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit pe pista aeroportului Riem din Munchen. La acea vreme, în avion se aflau și componenții echipei Manchester United. 8 dintre ei au pierit atunci.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top