Connect with us
Tragedia aviatică din Columbia. Directorul companiei implicate în accidentul de avion în care 71 de persoane și-au pierdut viața, a fost arestat.

Externe

Tragedia aviatică din Columbia. Directorul companiei a fost arestat

Tragedia aviatică din Columbia. Directorul companiei implicate în accidentul de avion a fost arestat. 71 de persoane și-au pierdut viața, săptămâna trecută, după prăbușirea avionului care transporta echipa braziliană de fotbal Chapecoense.

Gustavo Vargas, un general în retragere, a fost reţinut în cadrul anchetei. Avionul, operat de compania LaMia, ducea echipa Chapecoense la Medellin, în Columbia. Acolo, echipa de fotbal urma să joace prima manșă a finalei Copei Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional.

Cecilia Castedo, un oficial bolivian, susţine că l-a avertizat pe pilot că este riscant să accepte cursa. Destinația zborului se afla la limita distanţei permise cu un singur plin de combustibil al avionului. Femeie susține că în urma declarațiilor, a fost supusă la amenințări și abuzuri. Ea a cerut azil în Brazilia.

Tragedia aviatică din Columbia – șase persoane au supraviețuit

Șase persoane au supraviețuit accidentului. Erwin Tumuri, un membru al echipajului, susține că pilotul a anulat o oprire prevăzută iniţial pentru alimentare, în oraşul Cobija, din nordul Boliviei.

Acesta a mai spus că nici pasagerii și nici însoțitorii de bord nu au fost anunțați că avionul are probleme electrice sau de combustibil.

Compania La Mia a fost întregistrată inițial în Venezuela. Sediul companiei a fost mutat ulterior în Bolivia. Compania are trei avione, dintre care doar două sunt operaționale.

Citește și: Avion prăbușit în Indonezia. 13 morți

Aeronava British Aerospace 146 s-a prăbușit marțea trecută într-o zonă muntoasă de lângă Medellin, Columbia. La bord se aflau se aflau 81 de persoane — nouă membri ai echipajului și 72 de pasageri, inclusiv 22 de jucători ai echipei de fotbal braziliene Chapecoense.

Șase persoane au supraviețuit acestei tragedii: trei jucători ai clubului Chapocoense, Alan Ruschel, Jackson Follmann și Neto, doi membri ai echipajului, Ximena Suarez și Erwin Tumiri, și un jurnalist, Rafael Valmorbida.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top