Connect with us
Tragedie în Columbia după alunecările de teren. Peste 254 de oameni au murit și alte zeci sunt date dispărute.

Externe

Tragedie în Columbia: peste 254 de morți în urma alunecărilor de teren

Tragedie în Columbia, unde peste 254 de persoane au murit în urma unor alunecări de teren. Dezastrul s-a produs în sudul Columbiei, în orașul Mocoa.

Dezastrul s-a produs în urma ploilor din munții Anzi, inclusiv în Peru și Ecuador, care au generat viituri pe trei râuri în amonte de Mocoa, capitala departamentului columbian Putumayo.

Tragedie fără precedent în Columbia

Orașul cu 40.000 de locuitori a rămas fără curent electric și apă. Cartiere întregi au fost înghițite de noroi. Șuvoaiele de apă și noroi au distrus clădiri, au smuls copaci din rădăcină și au purtat mașinile ca pe niște jucării.

„Situația la Mocoa este dramatică. Facem apel la solidaritatea întregii țări.”, a scris pe Twitter ministrul adjunct de interne Guillermo Rivera.

„Este o tragedie fără precedent. Sunt sute de familii pe care încă nu le-am găsit, cartiere întregi dispărute.”, a declarat guvernatoarea departamentului Putumayo, Sorrel Aroca, unui post local de radio.

Citește și: Tragedie în Marea Britanie. 34 de oameni au fost răniți și mai multe clădiri au fost distruse în urma unei explozii la Liverpool

Primarul orașului, Jose Antonio Castro, a declarat ca Mocoa este complet izolat. „A ploat torențial. Mi-am găsit soacra dusă de ape la 2 km distanță. Are răni la cap, dar este conștientă.”, a povestit un localnic.

În jur de 1100 de soldați și polițisti sunt implicați în operațiunile de căutare și salvare a victimelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top