Connect with us
Transnistria a votat președintele în același weekend în care românii au ales parlamentarii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani.

Externe

Transnistria a votat un nou președinte

Transnistria a votat președintele în același weekend în care românii au ales parlamentarii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani.

Transnistria a votat pentru continuitatea tradiției rusofile

Vadim Krasnoselski este noul șef de stat al regiunii Transnistria. Acesta este președintele Sovietului Suprem. Krasnoselski a câștigat alegerile pentru fotoliul de lider de la Tiraspol cu peste 70% din voturi, de două ori mai multe decât oponentul său, Yevgeni Shevchuk.

Pe tot parcursul campaniei și alegerilor, Vadim Krasnoselski a fost susținut de partidul Rusia Unită. Dată fiind influența rusească în zonă, rezultatul scrutinului nu vine deloc surprinzător.

Complicata situație politică a regiunii transnistrene o plasează în interiorul sferei de influență a Moscovei. De-a lungul timpului, populația a fost supusă unui intens proces de rusificare. Ca urmare, cetățenii transnistreni s-au depărtat politic și social chiar și de moldoveni, care sunt practic același popor.

Citește și: Premierul moldovean, reactie dupa ce Tiraspolul a cerut ca Transnistria sa se alipeasca la Rusia

Venirea la putere a lui Krasnoselski coroborată cu numirea lui Igor Dodon la conducerea Moldovei, completează perfect puzzle-ul rusesc din zonă. Astfel, este de așteptat ca vecinii de peste Prut să se reorienteze către Est sub puternica dirijare a Moscovei.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top