Connect with us
Turcia: Alunecare de teren la o mină. Cel puțin 3 morți și 13 dispăruți

Externe

Update: Turcia: Alunecare de teren la o mină. Bilanțul a ajuns la 4 morți și 13 dispăruți

Alunecare de teren la o mină, în Turcia. Din primele informații, trei oameni au murit și alți 13 sunt dați dispăruți. Alunecarea de teren a blocat accesul într-o mină de cupru din sud-estul Turciei.

Update: Bilanţul accidentului minier a crescut la 4 morţi, în timp ce alte cel puţin 10 persoane sunt încă blocate. Echipe de salvare şi ambulanţe au fost trimise la faţa locului.

Potrivit Reuters, proprietarul minei spune că dezastrul s-a produs din cauza vremii. Ploile torențiale din ultima vreme ar fi afectat zona. Astfel s-a produs alunecarea de teren de la mina Madenkoy, din districtul Sirvan al provinciei Siirt.

Pentru că există riscul unor noi alunecări de teren, activitatea la mină a fost suspendată. Anunțul a fost făcut de companie într-un comunicat transmis Bursei din Istanbul.

Deocamdată a fost recuperat trupul neînsuflețit al unui muncitor. În plus, alte două cadavre au fost localizate, potrivit guvernatorul provinciei Siirt.

Nu este primul astfel de incident. Accidentele de muncă sunt destul de comune în Turcia. Dezvoltarea rapidă a economiei în ultimul deceniu a făcut ca standardele de siguranţă să fie încălcate de multe ori.

Cel mai grav accident minier a avut loc în 2014

Cel mai grav accident minier din istoria Turciei a avut loc în mai 2014, când 301 mineri au murit într-o explozie din oraşul Soma, din vestul ţării.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top