Connect with us
În petiție se cere ca bărbații cu vârste între 18 și 45 de ani să fie recrutați pentru a lupta împotriva jihasiștilor din Statul Islamic

Externe

Turcia: Campanie pentru trimiterea refugiaților să lupte împotriva jihadiștilor din Statul Islamic

În Turcia a fost lansată o campanie online prin care se cere trimiterea refugiaților sirieni înapoi în țara lor, pentru a lupta împotriva jihadiștilor din Statul Islamic. În petiție se cere ca bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani să fie recrutați pentru a lupta împreună cu forțele locale, împotriva ISIS.

În numai câteva zile, petiția a strâns deja circa 260.000 de semnături. Când numărul acestora va atinge 300.000, ea va fi trimisă Statului Major turc pentru a fi analizată.

Statul Islamic a ucis în ultima săptămână 17 soldați turci

Inițiativa survine după ce 17 soldați turci și-au pierdut viața, săptămâna trecută, în trei atacuri sinucigașe comise de militanți din Statul Islamic în orașul sirian al-Bab. Numărul victimelor din rândul forțelor turce ajunge astfel la 37, de la declanșarea operațiunii, pe 24 august. Operațiunea „Scutul Eufratului” are ca scop îndepărtarea SI din zona frontierei siriano-turce. De asemenea, se vrea și oprirea trupelor kurde să-și extindă controlul în acea zonă.

Milioane de sirieni și-au părăsit țara, de la începerea conflictului în 2011. Yilmaz Ozdil, un ziarist turc apropiat al refugiaților, susține că în Turcia se află aproximativ  500.000 de bărbați refugiați sirieni apți pentru armată.

‘Acești oameni, în loc să-și apere țara, se distrează în țara noastră’, spune jurnalistul.

Citește și: O tânără a fost violată de mai mulți refugiați în Austria. Evenimentul a fost ascuns de autorități aproape un an

Nu toți turcii sunt de acord cu trimiterea refugiaților înapoi în Siria. Unii cred că înarmarea și trimiterea lor pe front  este o greșeală. Aceștia spun că astfel s-ar putea crea o facțiune de trupe confuze, greu de controlat, și care nu vor ști exact pentru ce luptă acolo.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top