Connect with us
Atentat Berlin, teroriștii au lovit la un târg de Crăciun. Un camion a intrat în mulțimea aflată în piață. Poliția confirmă...

Externe

Atentat Berlin – Un camion a intrat în mulţime la un târg de Crăciun- VIDEO

Atentat Berlin –  Un camion a intrat în mulțime la un târg de Crăciun. Autorităţile germane au anunţat că este vorba de mai mulți morți și zeci de persoane rănite. Totul după ce un camion a intrat în mulţime la un târg de Crăciun din metropola Berlin, transmite BBC.

VEZI AICI CE SE INTAMPLA ACUM LA BERLIN – LIVE TEXT!

Imagini de la locul atentatului din Berlin

Imaginile surprinse în urma atentatului de la Berlin, în urma căruia 9 oameni au murit și cel puțin 50 sunt răniți. Presa germană notează faptul că natțonalitatea bărbatului care a condus camionul este încă incertă. Acesta este arestat. O ipoteza luată în calcul de poliție este aceea că „atacatorul” să fi furat TIR-ul de la șoferul polonez.

LIVE TEXT ATENTAT BERLIN 

Update, 00:46: Poliția a transmis în urmă cu puțin timp că examinează un „obiect suspect” pe o stradă de lângă locul presupusului atac cu camionul, potrivit agenției DPA.
Update, 00:42: Poliția din Germania precizează că pasagerul găsit mort în camion este de naționalitate poloneză.
Update, 23:58: Președintele Germaniei, Joachim Gauck: „Mă gândesc la rudele celor care au murit în atentat. Sunt extrem de trist. Este o noapte neagră pentru Berlin și pentru Germania.”

Update, 23:53: Atentat Berlin- o fotografie cu camionul care a intrat în mulțime a fost publicată în spațiul virtual.

Update, 23:44: Camionul transporta cadre de oțel din Italia, către Berlin. Materialele urmau să fie descărcate mâine în capitala Germaniei, potrivit bild.de.


Update, 23:16: Organizaţia teroristă Statul Islamic a revendicat pe Twitter atacul de la Berlin, relatează Washington Times.

Update, 23:09: kate connolly, jurnalist „The Guardian”: „Poliția berlineză a dat publicității informații despre camion și șofer. Numerele erau poloneze, compania de care aparținea era poloneză. TIR-ul a trecut frontiera din Polonia către Germania în această după-amiază. În jurul orei 16:00, s-a pierdut legătura cu șoferul. Există și supoziția că adevăratul șofer să fi fost obligat, pe parcurs, să abandoneze TIR-ul în mâinile altcuiva.”
Update, 23:05: MAE face verificări dacă la târgul de Crăciun din Berlin se aflau și români.

Știri pe același subiect

Bilanț atentate teroriste din Europa în 2016 – 303 morți și 1160 de răniți

Atentat în Berlin, bilanțul victimelor 9 morți și 50 de răniți

Atentat la Berlin: Reacția Angelei Merkel

Atentat Berlin un camion a intrat în mulţime la un târg de Crăciun- VIDEO

Atentat Berlin: șoferul camionului a fost prins

”Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectaţi şi cetăţeni români. Acţiunile de intervenţie a autorităţilor germane competente sunt încă în curs de desfăşurare, evaluarea efectelor incidentului nefiind definitivată la această oră”, anunţă Ministerul.

Update, 22:54: Wolfgang Bosbach, membru în Parlament din partea partidului Angelei Merkel a declarat: „Chiar dacă sunt încă multe întrebări rămase fără răspuns, indiciile de până acum converg către concluzia că a fost un atac deliberat. Faptul că au atacat o zonă plină de oameni pașnici, într-o perioadă a anului care inspiră numai fericire, ne spune că au dorit să lovească și în simbolistica momentului. Mesajul pe care l-au trimis e clar : nu contează unde, nu contează cum, vă putem lovi oricând.”

Update, 22:52: Primarul din Berlin, Michael Müllera, declarat că „situația este sub control”, autoritățile evită să folosească cuvântul antentat

Update, 22:50: În piața de Crăciun se afla și căntăreața Indira Weis. Aceasta a postat o fotografie pe Twitter înainte de atac.

Atentat în Berlin foto de la fața locului

Atentat în Berlin

Șoferul, care a intrat cu camionul în mulțimea din piața de Crăciun din Berlin, ar fi fost arestat

Update, 22:47: Șoferul, care a intrat cu camionul în mulțimea din piața de Crăciun din Berlin, a fost arestat, a anunţat poliţia germană citată de Sky News.

Update, 22:43: Departamentul de Stat al SUA, citat de „The Guardian”: ”Avem informații credibile care confirmă supoziția că daesh, al-qaida și organizații afiliate plănuiesc un lanț de atentate pe toată suprafața Europei. Perioada festivă, imediat următoare, va fi țintită”.

Update, 22:40: Autoritățile îi avertizează pe toți locuitorii din Berlin să stea în casă.

Update, 22:36: Poliția a declarat că un suspect a fost arestat, potrivit welt.de.

Update, 22:34: Christian Schmidt, ministru federal, membru CDU ( Uniunea Creștin Democrată(crestin-democratii)a declarat:
„Un atac atroce ne-a stricat linistea in aceasta seara. Sentimentele si gandurile noastre se indreapta catre familiile celor decedati. Un lucru e clar pentru mine: e nevoie de determinare. Nu mai avem nevoie de nicio retinere in lupta cu teroarea. Toti liderii politici sunt invitati sa accepte realitatea amenintarii. Este timpul pentru unitate nationala si internationala”.

Update, 22:30: Un video cu starea de alertă din Berlin a fost postat în spațiul virtual.

Update, 22:16: Presa ocală din Germania relatează că este vorba de 9 morți și cel puțin 50 de răniți.

Update, 22:04: Presa locală relatează că autotrenul are numere de înmatriculare poloneze. Şoferul camionului a fugit de la locul atacului şi nu se ştie nimic despre el în acest moment. Există suspiciunea că acesta era cetăţean polonez.

Atentat Update, 22:00, Berlin: Emma rushton, turista si martor a declarat: „TIR-ul nu a dat niciun moment impresia ca ar vrea sa incetineasca…in jur, nu era niciun drum pe care sa treaca in mod normal un vehicul de asemenea capacitate”.

Atentat terorist în Berlin.Un camion a intrat în mulţime la un târg de Crăciun

Un alt martor ocular a declarat că autotrenul avea aproximativ 65 de km/oră, se bănuiește că este atentat terorist

Update, 21:56: Emil Hurezeanu, ambasador al Romaniei la Berlin: „Eram in centrul Berlinului. Aici erau adunati mai multi ambasadori, si cel al Rusiei, care primea condoleante pentru atentatul de la Ankara. La un moment dat, cineva a anuntat ca s-a produs un atentat in proximitate. S-a intamplat in fostul Berlin de Vest, la targul de Craciun. Posturile germane, abia in ultimele minute si-au intrerupt programele. Purtatorii de cuvant ai politiei vorbesc de un atentat si de mai multi morti si raniti. Ultimul purtator de cuvant pe care l-am auzit vorbea de un mort”.

Update, 21:54: Pompierii germani spun că este vorba de mai mulţi morţi și cel puţin 50 de răniţi.

Update, 21:46: Poliția confirmă că este vorba de un atentat terorist.

Nu există informaţii suplimentare despre numărul exact de răniţi.

2 Comments

2 Comments

  1. alice

    2016-12-20T01:52:04+02:00 at 1:52

    avem atata stiinta militara si tactica in lume, si atatea trupe de comando, insa jucam toti dupa cum ne canta o mana de teroristi….un grupulet amarat, care isi trimite cate un kamikaze sa faca bau-bau in Europa.
    nu suntem in stare sa le venim de hac? chiar asa? de ce se intretine aceasta stare de asteptare si de victimizare?
    numai Legiunea Straina daca s-ar stramba putin mai tare la ei, ar disparea pt. totdeauna de pe fata pamanului.
    si atunci? care este logica? de ce stam cu capul sub aripa si mai asteptam cate o lovitura de bocanc?
    au inceput razboiul cu intregul continent european, iar noi ne prosternam la picioarele lor si asteptam sa ne mai calce un camion, sa ne insangereze Craciunurile, Revelioanele, Pastele si concediile, sa mai ucida niste ambasadori….
    bai, astia nu sunt copii pe care sa ii tratezi cu ingaduinta si cu cate o ciupitura de obraz….desteptarea, adormitilor, astia sunt teroristi!

  2. marius

    2016-12-19T23:22:43+02:00 at 23:22

    Incredibil ce fac teroristii de sarbatori…berlinul lovit din nou

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top