Connect with us
Un nou cutremur în Noua Zeelandă, cu magnitudinea de 6,3 pe Richter

Externe

Un nou cutremur în Noua Zeelandă, cu magnitudinea de 6,3 pe Richter

Un nou cutremur în Noua Zeelandă. Cutremurul a avut magnitudinea de 6,3, pe scara Richter și a avut loc pe Insula de Sud a Noii Zeelande. Seismul s-a produs la câteva ore după primul cutremur, în care cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa.

Un baraj de pe fluviul Clarence, pe Insula de Sud, s-a fisurat. Un val de apă a pornit în aval, în urma seriei de seisme din Noua Zeelandă, relatează Reuters.

„Locuitorii sunt sfătuiţi să se deplaseze imediat în zone mai înalte”, se arată într-un comunicat emis de Consiliul districtului Marlborough, citat de RNZ.

Seismul a avut loc luni, la ora locală 13.45 (2.45, ora României). Seismul s-a produs la o adâncime de zece kilometri nord-est de Christchurch.

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a avut loc în aceeaşi zonă, imediat după miezul nopţii. În urma cutremurului au fost declanșate alerte de tsunami.

Autorităţile neozeelandeze au anunţat că mai multe clădiri s-au dărâmat în localitatea Kaikoura. Aceasta este situată la aproximativ 180 de kilometri nord de Christchurch.

Autorităţile neozeelandeze au anunţat că un tsunami a lovit coasta nord-estică a Noii Zeelande, după ce un cutremurul care a zguduit localitatea Christchurch. Un seismolog neozeelandez a precizat că instrumentele au detectat o creştere a fluxului cu până la un metru în regiunea North Cantebury. ”Aceasta este o creştere mare, iar oamenii ar trebui să o ia în serios”, a declarat Anna Kaiser.

Citește și: Bilanț victime cutremur Noua Zeelandă, 2 morți și mulți răniți

„Dormean și m-am trezit când casa a început să se miște. A durat destul de mult”, a declarat un locuitor al localității Christchurch, pentru agenția AFP. În anul 2011, un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade a lăsat în urmă 185 de morţi şi a cazuat distrugeri importante în Christchurch, transmite Reuters.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top