Connect with us
Vladimir Putin replică în problema expulzării diplomaților. Joi seara, Barack Obama a decis expulzarea 35 de oficiali ruși.

Externe

Vladimir Putin replică în problema expulzării diplomaților

Vladimir Putin replică în problema expulzării diplomaților. Întreaga lume a privit șocată, decizia lui Barack Obama de a expulza 35 de diplomați ruși. Președintele american, încă în funcție a justificat măsura, drept un răspuns la speculația conform căreia alegerile prezidențiale din această toamnă ar fi fost influențate de serviciile secrete ruse.

Vladimir Putin replică: „Rusia nu va expulza diplomații americani pe care îi găzduiește”

Joi seara, administrația Barack Obama a decis expulzarea celor 35 de membri ai corpului diplomatic rusesc stabilit in SUA. Motivarea pare să fie fundamentată pe convingerea că aceștia au mijlocit intervenția hackerilor ruși în cadrul campaniei pentru președinția Americii.

„Rusia nu va expulza pe nimeni ca reacţie la măsurile luate de Washington contra Rusiei din cauza presupuselor atacuri cibernetice.”, a răspuns sec liderul de la Kremlin.

Totuși, după cum era de așteptat, președintele rus nu a rămas dator în urma inițiativei Washington-ului. „Rusia îşi rezervă dreptul de a riposta la noile sancţiuni americane. Moscova consideră măsurile neprieteneşti ale Administraţiei în exerciţiu a SUA, drept provocări menite să afecteze şi mai mult relaţiile cu Rusia,”, a completat Vladimir Putin.

Citește și: SUA expulzează 35 de diplomați ruși și închide două misiuni diplomatice ruse

Este binecunoscută susținerea pe care Putin i-a arătat-o lui Donald Trump în timpul campaniei. Conducătorul moscovit a salutat rezultatul alegerilor în care republicanul Trump a învins-o pe Hillary Clinton.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top