Connect with us

Externe

Zi decisivă în Europa. Se întâmplă azi, DUPĂ BREXIT

Este zi decisivă în Europa! Britanicii sunt așteptați din nou la urne, după ce anul trecut au votat divorțul de Europa.

Britanicii sunt așteptați la vot pentru a decide formarea viitoarei majorități parlamentare. Este vorba de alegeri anticipate, pentru prima oară după mulți ani în Regat. Secțiile de vot s-au deschis pe teritoriul Marii Britanii la ora 7 (ora 9, ora României). Oamenii vor alege dacă doresc să continue cu Theresa May sau își doresc schimbarea. Schimbarea în acest caz este reprezentată de laburiștii conduși de Jeremy Corbyn.

CITEȘTE ȘI: BREXIT: Ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie

47 de milioane de britanici votează astăzi la cele peste 40.000 de secții de vot, transmite BBC. Secțiile de vot se închid la ora 22 (ora 24 în România), când vor fi afișate primele exit-poll-uri.

Theresa May, încrezătoare

„Am ajuns la concluzia că singura modalitate de garantare a certitudinii şi siguranţei pentru anii care urmează este organizarea acestor alegeri”, a declarat Theresa May, supusă presiunilor din partea colegilor din Partidul Conservator şi din partea opoziţiei laburiste şi liberal-democrate în contextul activării procedurii Brexit. „Întreaga ţară este unită în jurul deciziei Brexit, mai puţin membrii Parlamentului. Disensiunile din Parlament riscă să afecteze capacităţile de a transforma Brexit în succes”, explica Theresa May.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top