Facebook a șters 28 de pagini și conturi false din Republica Moldova

Compania Facebook Inc a anunțat că a eliminat 168 de conturi și 28 de pagini care ar fi fost suspectate ca fiind false și care vizau persoane din Republica Moldova, relatează Unimedia și Reuters.

Persoanele care administrau paginile și conturile eliminate postau despre știri locale despre educația în limba rusă și reunificarea cu România, au informat reprezentanții Facebook.

Pe lângă cele 168 de conturi și 28 de pagini Facebook, compania care administrează cea mai mare rețea de socializare online a închis de asemenea și opt conturi de Instagram.

„Ținând cont de alegerile care se apropie în Moldova, am decis să anunțăm oamenii despre acțiunile pe care le-am întreprins și faptele pe care le știm la momentul de față”, transmite compania Facebook printr-un comunicat, potrivit Unimedia.

Aproximativ 54.000 de alte conturi urmăreau cel puțin una dintre paginile șterse de Facebook.

„Deși persoanele din spatele acestei activități au încercat să își ascundă identitățile, analizele noastre au descoperit că unele dintre activități aveau legătură cu angajați în Guvernul Republicii Moldova”, a adăugat compania.

Următoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova vor avea loc la data de 24 februarie 2019. Pe listele naționale sunt înscrise 15 formațiuni politice.

Share
Scris de
Ioan Adi
Stiri Despre facebook

Acest site foloseste cookies.

Read More