Connect with us
Fake News: "Canada a legalizat zoofilia". Care este, de fapt, adevărul

Știri

Fake News: „Canada a legalizat zoofilia”. Care este, de fapt, adevărul

În ultima vreme, odată ce referendumul pentru familie se apropie au început să circule tot mai multe știri false, distibuite chiar și de oameni politici importanți.

Claudiu Manda, senator PSD și președintele comisiei parlamentare de control al SRI, a dar share pe pagina personală de Facebook unui articol de tip fake news cu titlul  „Canada a legalizat relațiile sexuale între oameni și animale”.

Articolul este postat în 2016, de siteul Activenews, o publicație care postează articole anti-vaccinare, anti-occidentale și știri false pe tema referendumului pentru familie.

De fapt, așa cum arată acest articol de pe cotidianul britanic The Independent, Canada nu a legalizat zoofilia. Un complet al Curții Supreme format din 8 judecători nu a făcut decât să constate că în codul penal al țării există doar interdicția explicită a relațiilor sexuale care implică penetrare între oameni și animale.

Decizia judecătorilor se limitează la cazul unui bărbat găsit vinovat pentru abuzuri sexuale împotriva fiicelor vitrege, dar achitat pentru bestialitate. Curtea Supremă din Canada a lăsat în sarcina Parlamentului definirea mai concretă a zoofiliei, transmite Digi24.

De menționat că zoofilia nu este legală în niciun stat din lume.

Liviu Dragnea a susținut la rândul lui, aseară, într-o emisiune la RTV că referendumul pentru familie e necesar și pentru că „pe oameni îi sperie că există țări în care s-a legalizat căsătoria dintre un om și un animal”.

Citește și: Ce urmează după referendumul pentru familie. Anunțul lui Liviu Dragnea

Citește și: Referendum familie 2018: Două zile de vot. Ce vor fi întrebați românii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top