Connect with us
Faliment. Zeci de mii de pasageri afectați. Compania nu le oferă alternative

Știri

Faliment. Zeci de mii de pasageri afectați. Compania nu le oferă alternative

Compania islandeză Wow Air şi-a anulat toate zborurile, punând mii de pasageri în situaţia de a-şi căuta alternative, informează BBC.

Conform site-ului companiei, Wow Air şi-a încetat activitatea şi a anulat toate zborurile. Wow a informat că pasagerii care îşi achiziţionaseră deja bilete ar trebui să caute zboruri la alte companii aeriene.

Wow a precizat că unele companii aeriene ar putea oferi zboruri la preţuri reduse, aşa numitele rute „de salvare” şi că va publica informaţii în acest sens când le va avea.

Wow a informat că pasagerii care sunt protejaţi prin diferite metode de rezervare, printre care şi cele cu carduri de credit sau printr-o agenţie de turism ar trebui să încerce să îşi recupereze banii.

Altfel, restul pasagerilor vor primi doar o sumă compensatorie de la Wow Air, „conform regulilor europene privind drepturile pasagerilor” sau în cazul unui faliment, plângerile vor trebui depuse la administratorul firmei.

Wow a fost fondată în 2011 de către Skuli Mogensen iar în 2012 au avut loc primele zboruri ale companiei care a ajuns să angajeze 1.000 de persoane şi să transporte 3,5 milioane de pasageri în 2018 cu 11 aeronave.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top