Connect with us
Fanii echipelor Dinamo Kiev și Ajax Amsterdam, ciocniri în masă

Știri

Fanii echipelor Dinamo Kiev și Ajax Amsterdam, ciocniri în masă

Nouă persoane au fost arestate, marţi, în centrul Kievului în urma unei încăierări între suporterii cluburilor de fotbal Dinamo Kiev şi Ajax Amsterdam, cu puţin timp înaintea meciului dintre cele două echipe din manşa secundă a playoff-ului Ligii Campionilor, încheiat la egalitate (0-0).

„Poliţiştii au pus capăt scandalului care a izbucnit într-un bar” situat în proximitatea stadionului Olympique, a asigurat poliţia într-un comunicat dat publicităţii.

„Nouă participanţi activi” au conduşi la un post de poliţie, care a „verificat” informaţiile privind răniţii, se arată într-un comunicat.

Citește și: FCSB și-a aflat adversara în Europa League, după ce a învins echipa Hajduk Split

În înregistrările video ale incidentului, filmate de martori şi publicate pe reţele de socializare, se pot vedea câteva zeci de tineri alergând spre o cafenea pe o stradă pustie. De asemenea au fost auzite sunete ce semănau cu focuri de armă.

Aproximativ 20 de poliţişti de la brigada anti-tero au intervenit la faţa locului.

„Suporteri ultras i-au agresat pe fanii lui Ajax, care beau liniştiţi bere înaintea meciului”, a comentat un ucrainean care a publicat o înregistrare video pe Fecebook.

Aproximativ 1500 de poliţişti şi soldaţi din Garda Naţională au fost mobilizaţi în centrul Kievului pentru acest meci, în urma căruia olandezii de la Ajax Amsterdam au acces în grupele Champions League graţie victoriei cu 3-1 din meciul tur.

Cel mai dramatic meci s-a disputat la Zagreb, unde campioana Croaţiei, Dinamo, a întâlnit echipa Young Boys din Elveţia. Croaţii au condus la pauză cu 1 la 0, însa elveţienii au marcat două goluri timp de două minute în repriza secundă şi au învins cu 2 la 1. În tur, scorul a fost egal, 1 la 1, astfel că Young Boys va evolua în grupele Champions League.

În această fază a competiţiei a ajuns şi campioana Greciei, AEK Atena, care a eliminat echipa Vidi din Ungaria. Partida de aseară s-a încheiat la egalitate scor 1 la 1. Prima manşă disputată în Ungaria a fost câştigată de AEK cu 2 la 1.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top