Connect with us
Românii vor putea călători fără viză în Canada, a anunțat ambasadorul Canadei în România. De asemenea, românii care au deja vize...

Știri

Românii vor putea călători fără viză în Canada. Ambasadorul Canadei a făcut anunțul

Românii vor putea călători fără viză în Canada de la 1 decembrie. Anunțul a fost făcut de ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton. De asemenea, românii care dețin o viză pentru SUA sau au primit o viză pentru Canada în ultimii 10 ani vor putea călători fără vize de la 1 mai.

Românii vor putea călători fără viză în Canada de la 1 decembrie

Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România a anunțat că românii vor putea călători în Canada fără viză de la 1 decembrie.

„Vreau să disociez acordul de liber schimb UE-Canada de chestiunea vizelor. Sunt chestiuni complementare, dar nu identice. Am negociat cu Guvernul României eliminarea vizelor pentru turiștii români. Acesta este o chestiune separată de acordul de liber schimb UE-Canada.

Oficialii canadieni au evaluat România, am văzut progresele pe care le-au făcut în domenii precum pașapoartele, reglementarea migrației, etc. De aceea cu încredere am convenit un acord în urma căruia cetățenii români vor putea, foarte curând, să călătorească în Canada fără vize.

Concret, începând cu data de 1 mai 2017, un cetățean român care fie deține o viză validă pentru SUA sau a primit o viză pentru Canada în ultimii 10 ani va putea călători fără vize în Canada. Începând cu data de 1 decembrie toți cetățenii români vor putea merge în Canada fără viză.”, a precizat ambasadorul Canadei, potrivit Agerpres.

Ambasadorul a explicat și ceea ce trebuie să facă românii pentru a călători în Canada. Ei trebuie să completeze un formular care se află pe site-ul Ambasadei, respectiv Electronic Travel Authority.

Citește și: Parlamentul European a aprobat CETA. Românii vor putea merge fără viză în Canada

„Durează două minute și costă șapte dolari. Acesta este furnizat tuturor cetățenilor din țările scutite de vize care doresc să viziteze Canada fie în scopuri turistice sau pentru afaceri. Dacă în 2017 intenționați să vizitați Canada asta este ceea ce trebuie să faceți.”, a adăugat ambasadorul Canadei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top